Közélet

Fidesz: az ellenzék megszüntetné, a Fidesz folytatná a családok otthonteremtési programját

Fidesz: az ellenzék megszüntetné, a Fidesz folytatná a családok otthonteremtési programját

2017. szeptember 29., péntek
Fidesz: az ellenzék megszüntetné, a Fidesz folytatná a családok otthonteremtési programját

Az ellenzék átalakítaná vagy megszüntetné, a Fidesz-KDNP viszont folytatná a családok otthonteremtési programját, ha jövőre kormányra kerül - mondta Puskás Imre, a Fidesz szóvivője pénteki sajtótájékoztatóján.

A politikus hangsúlyozta, a Fidesz-KDNP kormányzása óta a családok otthonteremtése olcsóbbá, kiszámíthatóbbá és biztonságosabbá vált. Szerinte ugyanakkor a program számos támadást kapott az ellenzék részéről, az ő nyilatkozataikban, programjaikban tetten érhető, hogy nem értenek egyet vele, és a program átalakítását, megszüntetését hirdetik. Elmondta, a Fidesz-KDNP családi otthonteremtési kedvezményekkel, a lakás áfa 5 százalékra csökkentésével, az áfa-visszaigénylés lehetőségével és kedvezményes hitellel segítette, hogy a családok előreléphessenek az otthonteremtésben. Hozzátette, 2015 óta a kedvezményt 56 000 család vette igénybe, így 153 milliárd forinttal segítettek abban, hogy a családok új lakást vegyenek vagy építsenek. Ez - folytatta - élénkíti a lakáspiacot és az építőipart is, amit bizonyít, hogy 2017 első félévében az új lakásokra kiadott építési engedélyek száma 40 százalékkal haladta meg az előző év azonos időszakát. Kijelentette, a Fidesz-KDNP, ha lehetősége van, akkor a jövőben is folytatni fogja a programot, hiszen a 2018-as költségvetésben már 230 milliárd forintra növelték a program támogatását. Szerinte ugyanakkor ezt a baloldal és a Jobbik sem szavazta meg az Országgyűlésbe, és a baloldal még a lakás áfa csökkentését sem támogatta. Felidézte, a baloldal kormányzása idején megszüntette a lakástámogatási kedvezményt, és belehajszolta a családokat a devizahitelek csapdájába. A Fidesz szóvivője szerint nem kétséges, hogy kormányra kerülve ugyanígy járnának el, és megszüntetnék a családtámogatási programot. A fideszes politikus Molnár Zsolt MSZP-s képviselő pénteki sajtótájékoztatójára reagálva azt mondta, az MSZP a Soros-terv végrehajtása mellett foglalt állást, hiszen Botka László, a szocialisták miniszterelnök-jelöltje azt nyilatkozta, hogy hatalomra jutása esetén azonnal lebontják a határt védő kerítést. Hozzátette, a szocialisták ebben az ügyben össze-vissza beszélnek, hiszen két éve még azt is kétségbe vonták, hogy vannak bevándorlók, egy éve pedig tagadták, hogy lenne kötelező kvóta. Megjegyezte, a parlamentben mindig, minden vitát lefolytatnak az MSZP-vel. Puskás Imre a nemzeti konzultációval kapcsolatban kérdésre válaszolva elmondta, az évi egymillió bevándorlóra és a határt védő kerítés lebontására vonatkozó állítások Soros György írásos és szóbeli nyilatkozatain alapulnak. Szintén kérdésre válaszolva megerősítette, a Fidesz egyetért Orbán Viktornak az Őcsényben történtekkel kapcsolatban tett nyilatkozatával.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.