Közélet

Fidesz: a szocialisták forráskivonásával szemben a Fidesz fejleszti az oktatást

Fidesz: a szocialisták forráskivonásával szemben a Fidesz fejleszti az oktatást

2017. szeptember 2., szombat
Fidesz: a szocialisták forráskivonásával szemben a Fidesz fejleszti az oktatást

A szocialisták forráskivonásával szemben, a Fidesz fejleszti az oktatást; ezt mutatja, hogy 2018-ban 552 milliárd forinttal több jut oktatásra, mint az utolsó, szocialisták által elfogadott költségvetésben - jelentette ki a Fidesz szóvivője szombaton sajtótájékoztatón Budapesten.

Puskás Imre

hangsúlyozta: a szocialisták kormányzása idején a szülők, a pedagógusok és az iskolafenntartók szorongással várták a tanévkezdést, mert a szocialisták évről évre csökkentették az oktatásra, az iskolák fenntartására fordítható forrásokat. A Fidesz ennek vetett véget, ma már egy erős állami fenntartó biztosítja az iskolák működését, az elmúlt öt évben átlagosan 50 százalékkal nőtt a pedagógusok illetménye - tette hozzá a szóvivő. A szocialisták legnagyobb bűne a forráskivonás volt, aminek a legfájdalmasabb része az volt, hogy egyhavi illetménytől fosztották meg a pedagógusokat - mondta a szóvivő. Ezzel szemben Fidesz-KDNP kormány folyamatosan biztosít forrásokat az iskolák felújításához, illetve számos új tanuszoda és tornaterem épül, ami javítja az oktatás körülményeit, nem kell tartani az intézmények bezárásától - jelentette ki. Nem kel szorongani a szülőknek, hiszen az állam egymillió gyereknek biztosítja ingyen a tankönyvet, ami a tankötelezettek 87 százaléka. Minden rászoruló gyermek ingyen juthat napi háromszori étkezéshez az iskolában - sorolta a politikus. Kérdésre válaszolva közölte: az az egyeztetés, amit ellenzéki pártok kezdeményeztek Agora elnevezéssel a választási rendszer megváltoztatása érdekében, egy "Soros-bábszínház". Azon szervezetek vesznek részt benne, amelyek támogatják az illegális migrációt - tette hozzá. Olyan kormányt akarnak, amely a migránsok betelepítést és a kerítés lebontását támogatja - fogalmazott. A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia elnökének a lombikbébi programot bíráló kijelentésére - ugyancsak kérdésre válaszolva - azt mondta: tisztelettel hallgatják meg az egyházi vezetők álláspontját, viszont a kormány kötelessége, hogy válaszoljon arra a társadalmi kihívásra, miszerint a párok 20 százaléka meddőséggel küzd.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.