Közélet

Fidesz: a kormány álljon ellen a Soros-terv érvényesítésének!

Fidesz: a kormány álljon ellen a Soros-terv érvényesítésének!

2017. szeptember 7., csütörtök
Fidesz: a kormány álljon ellen a Soros-terv érvényesítésének!

A Fidesz arra kéri a kormányt, hogy álljon ellen a Soros-terv érvényesítésének, és akadályozza meg, hogy a magyar emberek akarata ellenére Magyarországra kényszerbetelepítés történjen - mondta Puskás Imre, a Fidesz szóvivője csütörtöki sajtótájékoztatóján.

A politikus hangsúlyozta:

Soros György

számos helyen nyilatkozott, írt arról, hogy kívánatos volna, ha az Európai Unióba évente egy millió muszlim bevándorló érkezne. Szerinte az Európai Bíróság a betelepítési kvóta ügyében hozott szerdai ítéletével ennek a tervnek a megvalósításához nyitott kaput, hiszen abban született döntés, hogy a bevándorlók befogadásáról nem a nemzetállamok dönthetnek, hanem Brüsszel. Hozzátette: ma még csak néhány ezer bevándorló befogadásáról döntöttek, de a "következő napokban, hetekben, években ez pedig százezres vagy milliós nagyságrendű lehet".

Puskás Imre

szerint ez nem csak egy "elővetített vízió" a részéről, hiszen az EU ügyeiben jól tájékozott Politico című lap is arról írt, hogy a kötelező kvóta mértékét az unió máris a duplájára akarja emelni, míg az Európai Parlament szocialista frakciójának vezetője örömmel fogadta a bíróság döntését és kinyilvánította, hogy a kötelező kvóta gyakorlattá válhat, és alkalmazásával a bevándorlók szétosztása gördülékeny lehet. Puskás Imre közölte: a magyar kormány és a Fidesz is elfogadhatatlannak tartja az Európai Bíróság döntését, amely véleményük szerint politikai nyomásra született. Hozzátette: ez a döntés a magyar emberek számára is elfogadhatatlan, hiszen számos alkalommal megnyilvánulhattak arról, hogy együtt akarnak-e élni bevándorlókkal, illetve támogatják-e a kötelező betelepítési kvótát, és mindannyiszor úgy foglaltak állást, hogy ezekben a kérdésekben továbbra is Magyarország, saját akaratából dönthessen, és dönthessen úgy, hogy nem kíván bevándorlókat befogadni. Puskás Imre hangsúlyozta: az ellenzéki pártok a betelepítési kvóta ügyében össze-vissza és felelőtlenül beszéltek, hiszen

Vona Gábor

, a Jobbik elnöke úgy nyilatkozott, hogy el lehet gondolkodni pár ezer bevándorló befogadásáról, míg az MSZP-s

Ujhelyi István

és a DK is azt mondta, hogy nincs is kötelező betelepítési kvóta. A Fidesz szóvivője szerint ezzel szemben a magyar kormány álláspontja és cselekedetei következetesek és a magyar emberek szándékainak megfelelőek voltak. A Fidesz és a Fidesz-frakció nevében ezért arra kérte a kormányt, hogy ezt a magatartást továbbra is gyakorolja, álljon ellen a Soros-terv érvényesítésének, akadályozza meg, hogy a magyar emberek akarata ellenére kényszerbetelepítés történjen, és "ha kell, akkor a Brüsszelben születő minden egyes ilyen betelepítési ügyben a fellebbezés, a jogi eljárás minden lehetőségének a megragadásával álljon ellen, és akadályozza meg".

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.