A Kormányablak az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Tér kialakításában segít

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A gördülékenyebb betegellátást fogja szolgálni az az informatikai rendszer, amelynek bevezetésére készül az egészségügyi ágazat.

Az egészségügyi személyzet hamarosan elektronikus úton fogja tudni figyelemmel kísérni a betegutat, hozzáférése lesz a gyógyulást segítő információkhoz, adatokhoz. A korszerűsítés egyik alapja az e-személyi, amely megteremti a biztonságos csatlakozást az arra jogosult egészségügyi személyzetnek a Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Térhez.

A Csongrád megyei Kormányhivatal már két hónapja úton lévő Kormányablak busza eddig 55 Csongrád megyei helyszínre vitte el az ügyintézés lehetőségét több mint 1100 ügyfélnek megadva a módot arra, hogy ne kelljen a járásközpontba elutaznia személyi okmányai megújítása miatt.

A napokban egy kampányban vesz részt a mozgó ügyfélszolgálat: a kormányhivatalok kiemelt feladata ugyanis segíteni, hogy az arra jogosult egészségügyi dolgozók a november 1-i határidő előtt e-személyi igazolvánnyal rendelkezzenek. Ez az okos okmány a feltétele annak, hogy az orvosok az elektronikus egészségügyi szolgáltatási térhez belépési azonosító útján csatlakozzanak és hozzáférhessenek a gyógykezelést segítő információkhoz, vagy például e-receptet írhassanak, vizsgálati adatokat nyerjenek.

Holnap, szeptember 26-án, Deszken, a kórház udvarán segíti a busz az e-személyi ügyintézést, így a dolgozóknak a munkahelyüket sem kellett elhagyni emiatt.

Előző sztori

Botka: az MSZP listás ajánlatot tesz – kikosarazta az ellenzék (FRISSÍTVE)

Következő sztori

Energiahivatal: biztosított a lakosság téli gázellátása