Közélet

Vádemelés a macedón kábítószercsempésszel szemben

Vádemelés a macedón kábítószercsempésszel szemben

2017. augusztus 16., szerda
Vádemelés a macedón kábítószercsempésszel szemben

A Csongrád Megyei Főügyészség vádat emelt azzal a macedón férfival szemben, aki ez év februárjában több mint 17 kg marihuanát próbált meg Magyarországra csempészni.

A vádirat szerint a vádlott február hónapjának végén bérelt egy macedón honosságú személygépkocsit azzal a céllal, hogy marihuanát csempésszen Nyugat-Európába. Ezt követően a gépkocsi gyári kialakítású üregeibe, valamint pótkerekébe marihuanát rejtett el egy ismeretlen személy megbízásából mintegy 8.000 euróért vállalva, hogy azt az adott címre leszállítja. A vádlott február 24. napján a déli órákban jelentkezett belépésre Szerbia irányából Magyarország területére a röszkei közúti határátkelőhelyen, amikor is a beléptetéskor elrendelt ellenőrzés során a személygépjárműben 65 csomag, nettó 17 kg tömegű marihuanát foglaltak le tőle. Az eljárás során megállapítást nyert, hogy a vádlott által birtokolt és Magyarország területére behozott 65 csomag növényi ágvégződés kannabiszt tartalmaz, amely kábítószernek minősül és amelynek tiszta hatóanyagtartalma a különösen jelentős mennyiség alsó határát meghaladja, annak mintegy kétszerese. Az ügyészség a vádlottat különösen jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer birtoklásának bűntettével vádolja. A vádemeléskor előzetes letartóztatásban levő vádlott bűnösségének kérdésében a Szegedi Törvényszék fog dönteni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.