Írjon nekünk
Nemzeti Konzultáció

Bulvár

Szeptember első hétvégéjén ismét halünnep lesz Szegeden + FOTÓK

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

halfesztival02_gs

Gasztronómiai ínyencségekkel, sztárfellépőkkel, ejtőernyősökkel és jótékonysági akciókkal várja az érdeklődőket hazánk egyik legrangosabb a halfesztiválja.

A háromnapos gasztronómiai seregszemlén mindenki megkóstolhatja a hungarikum címet elnyerő tiszai halászlevet – mondta el a Roosevelt téri Halászcsárdában tartott sajtótájékoztatón Frank Sándor Venesz-díjas mesterszakács, főszervező. Elárulta azt is, a kiváló szegedi halászlé titka, hogy többféle hal csontját fölhasználva alaplevet készítenek, melybe alapos passzírozást követően főzik bele a filézett halat. Kiemelte, mindenképp szót kell arról ejteni, hogy a bajai halászlé után, a Tiszai halászlé is a hungarikumok közé került. ”Jobban szerettük volna, ha szegedi halászléként kapja meg a neki járó elismerést, mivel mi a magunkénak tudjuk az ötféle alapanyagból készülő hallét”– fogalmazott a főszervező.

A XXI. Nemzetközi Tiszai Halfesztivál, a folyó mindkét oldalát „belakja” majd, a Huszár Mátyás rakpart és az újszegedi Partfürdő is benépesül halfőzőkkel, akik „fakanállal és bográccsal felfegyverkezve” megküzdenek egymással, hogy elnyerjék a Halfőző Érdemrend valamelyik fokozatát. A szervező halászcsárda pedig, a Múzeum előtti Vízi bástyán felállított óriás bográcsban készíti el a hallét. Papós Zoltán fesztiválszervező kifejtette, tavaly több sztárvendéggel ünnepelték a kerek évfordulót, idén viszont a nosztalgia jegyében telnek majd a szórakoztató műsorok. A péntek este sztárvendége az Irigy Hónaljmirigy lesz, a Gera fivérek szombaton, vasárnap pedig az újvidéki 3+2 zenekar retro koncertje szórakoztatja majd a nagyérdeműt. A fesztivál fő attrakciója a Szegedi Nemzeti Színház musical és klasszikus filmslágerekből összeállított produkciója lesz. Ezen kívül a közönséget könnyű- és népzenei koncertek, sárkányhajó-fesztivál, gyermekprogramok és tűzijáték szórakoztatja majd.

A Somogyi Károly Városi és Megyei Könyvtár immár tizedik alkalommal kapcsolódik a halfesztiválhoz. Ezzel kapcsolatban Palánkainé Sebők Zsuzsanna igazgató elmondta, minden megmozduláshoz szívesen csatlakoznak, amely a szegedi életet és kultúrát érinti, és amellyel kitudnak lépni a múzeum fali közül a városi emberek közé. Az idei kiállítás az 1970-es-80-as évek híres szegedi éttermeinek halételkínálat mutatja be.

Az eseményhez több jótékonysági kezdeményezés is kapcsolódik. A leglátványosabbnak a Rotary Club Szeged Dóm gumikacsa versenye ígérkezik a Tiszán. A bevételből az egyik forgalmas szegedi útkereszteződést szerelik fel a vakok és gyengén látók közlekedését segítő hangjelző szerkezettel. A Szeged Bike Maffia és a Cofidis közös akcióján belül a résztvevők görgőkre szerelt biciklin versenyezhetnek egymással, ahol minden egyes letekert kilométer három gyermek napi étkezését biztosítja.

A részletes programot ITT olvashatják.

Tovább olvasom

Bulvár

Megszületett Balogh Zsolt kislánya

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

A MOL-Pick Szeged játékosa a Facebook-oldalán osztotta meg az örömhírt.

Tovább olvasom

Hírzóna

Vontatóba rongyolt az autó, a sofőr meghalt

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Vontatóval ütközött az autó ennyi maradt belőle. echo adrotate_group(27);

Tovább olvasom

Bulvár

Ötvenéves frontemberét ünnepli a Tankcsapda!

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Ünnepi tankdübörgés!

Tovább olvasom

Aktuál