Közélet

Halász János: Vona Gábor nem hajlandó bocsánatot kérni a nyugdíjasoktól

Halász János: Vona Gábor nem hajlandó bocsánatot kérni a nyugdíjasoktól

2017. augusztus 27., vasárnap
Halász János: Vona Gábor nem hajlandó bocsánatot kérni a nyugdíjasoktól

Többszöri felszólítás ellenére sem hajlandó bocsánatot kérni a nyugdíjasoktól Vona Gábor, a Jobbik elnöke - mondta Halász János, a Fidesz-frakció szóvivője a Kossuth Rádió Vasárnapi Újság című műsorában.

Halász János

emlékeztetett,

Vona Gábor

közösségi oldalán egyebek mellett azt írta, "hétköznapokon kedves bácsikák és nénikék magukból kivetkőzve ugranak egymásnak, vért akarnak ontani remegő kezeikkel, ordibálnak trágárul és hörgik fel a 20. század minden traumáját". Szerinte azért volt szükség az időseket érintő telefonos tájékoztató kampányra, mert láthatóan Vona Gábor nem akar bocsánatot kérni a nyugdíjasoktól. "Nem úszhatja meg Vona Gábor egy egyszerű vállrándítással ezeket a súlyos kijelentéseket, amiket a nyugdíjasokra tett" - fűzte hozzá. Ha ezentúl sem kér bocsánatot - mondta a szóvivő -, akkor Vona Gábort mint politikust sem lehet komolyan venni, és ezzel kiírja magát a komolyan vehető politikusok köréből. Ugyanakkor a Fidesz azt várja, hogy ha Vona Gábor nem kér bocsánatot a hárommillió megsértett nyugdíjastól, akkor valamelyik jobbikos politikus megteszi majd ezt. Megjegyezte azt is, a Jobbik olyan elveket képvisel, amelyek tönkretennék Magyarországot, míg a magyar embereknek csak rosszat hozna a kormányzásuk. A magyar-holland diplomáciai konfliktussal kapcsolatban kérdésre válaszolva Halász János elmondta, a kormánytól azt várják, hogy védje meg az országot. "Nagyon határozottan meg kell védeni magunkat, hiszen Hollandia nagykövete gyalázta Magyarországot; ez példátlan, megengedhetetlen és nyilvános bocsánatkérésre, nyilvános tisztázásra van szükség" - hangsúlyozta, hozzátéve, hogy a holland külügyminiszter lépése helyénvaló volt, amikor elhatárolódott a nagykövet kijelentésétől. Ugyanakkor ez nem elegendő - fűzte hozzá -, a hollandoknak nyilvánosan kell közzétenniük a megfelelő, elnézést kérő nyilatkozatot.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.