Közélet

Az ásványvíz iránti nagyobb kereslet jót tesz a boltok árbevételének

Az ásványvíz iránti nagyobb kereslet jót tesz a boltok árbevételének

2017. augusztus 4., péntek
Az ásványvíz iránti nagyobb kereslet jót tesz a boltok árbevételének

A kánikulában a CBA üzletlánc egységeiben is sokkal több ásványvizet értékesítenek, mint egy átlagos nyári napon, ami érzékelhető a bevétel növekedésén is, nagy emelkedésről azonban nem lehet beszámolni, mivel az ásványvizek nem tartoznak a legdrágább áruféleségek közé - mondta Fodor Attila, a CBA Kereskedelmi Kft. kommunikációs igazgatója az M1 aktuális csatornának pénteken.

Míg normál időszakban megközelítőleg napi 500 palack vizet értékesítenek a CBA egy-egy egységében, csütörtökön több olyan üzlet is volt, ahol a forgalom elérte a 2500 palackot. Hozzátette, a világbajnokság idején a környékbeli üzletekben még jelentősebb mértékben bővült a forgalom. Kitért arra is, hogy a fogyasztási szokások jelentősen változtak, míg évekkel ezelőtt a szénsavasokból fogyott a legtöbb, most már a mentes vizeket favorizálják a legtöbben. Az üzletláncnál jelentős raktárkészlettel készültek a nyárra, ezért, bár egyes gyártók a megrendelt mennyiséget csak részben, vagy késedelemmel tudják szállítani, a vevőknek nem kell attól tartaniuk, hogy üres ásványvizes polcokkal találkoznak a boltokban - mondta az igazgató. Beszámolt arról is, hogy nemcsak vízből, hanem más termékekből is több fogy a forró napokon, a fagylaltok iránti kereslet mintegy 70 százalékkal, a sörök iránti 40 százalékkal, az üdítők iránti pedig 35 százalékkal haladja meg egy átlagos hőmérsékletű nyári napét.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.