Közélet

A Strabag építi a tram-train pályáját

A Strabag építi a tram-train pályáját

2017. augusztus 17., csütörtök
A Strabag építi a tram-train pályáját
tramtrainkarlsruhawiki

A Strabag Vasútépítő Kft. építi meg a Hódmezővásárhely és Szeged közötti tramtrain (a hibrid helyközi vasút és városi villamos) pályáját – írja a Fonódó reblog a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. honlapján található adatok alapján.

A közúti vasúti munkák tervezését és kivitelezését a két városban 8,97 milliárd forintért vállalják. Hódmezővásárhelyen meg kell építeni a teljes, egyvágányú villamospályát, Szegeden pedig a meglévő villamoshálózatot egy körülbelül másfél kilométeres vágánnyal kötik majd be a nagyvasúthoz Rókuson -

írja az mno.hu

. Korábban Lázár János kancelláriaminiszter, volt hódmezővásárhelyi polgármester is bírálta a felelősöket és a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumtól kért tájékoztatást arról, miért nőtt a pályafelújítás költsége az eredeti 13,2 milliárdról 32,5 milliárdra. Nem ez az egyetlen gigamegbízása a Strabagnak: a múlt héten írta meg a Magyar Nemzet, hogy 24 milliárd forintos vállalási árral nyerte el a 3-as metró északi szakaszán lévő hat állomás felújítási munkáit a társaság.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.