/

Nyári mikulás, bajnoki döntők és esti koncert a XXI. ÁGOTA Országos Tábor nyolcadik napján + FOTÓK

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

agota_tabor_pentek_nyarimikulas29_gs

Fél tonna csokoládét, cukorkát és nyalókát osztottak szét a táborozók számára pénteken. A nyolcadik nap is kiváló hangulatban telt Doboz-Szanazugon.

Az asztalitenisz, a csocsó és labdarúgás bajnokság döntőit rendezték meg pénteken, a XXI. ÁGOTA Országos Táborban (Állami Gondoskodásban Élő Fiatalok Országos Találkozója). „A fiatalok rendkívül színvonalas mérkőzéseket játszottak, amelyek során az egész tábor együtt szurkolt” – tudtuk meg Kothencz Jánostól. Az ÁGOTA Alapítvány alapítója hozzátette, a nap további érdekességeket is tartogatott, ugyanis a Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság közreműködésével egy húsztonnás, szirénázó tűzoltó járművön megérkezett a nyári mikulás. A nagyszakállú a krampuszaival a gyermekek között mintegy fél tonna csokit, cukorkát és nyalókát osztott szét. Végül – mint ahogy az a fotóinkon is jól látszik – a lánglovagok egy kis vízzel “hűtötték le” a télapót.

A tábort továbbra is felszabadult hangulat és szeretetteljes légkör jellemzi. Nagy élményt nyújtott két korábbi állami gondozott, azaz Gallyas László és Balogh Miklós amatőr énekesek koncertje, amely során klasszikus slágereket élvezhetett a közönség. Horváth Charlie, Varga Miklós és musicalek dalszövegeire egyaránt tombolhattak a táborlakók.

A gyermekek egész héten a Ki mit tud?-ra készültek, a begyakorolt produkciókat szombaton állítják színpadra. Ezen kívül terápiás csoportfoglalkozások is lesznek, a témák: a teljesítmény fontossága és a jövőhöz való viszony.

Összefoglalónkat a tábor első napjáról ITT olvashatja.

Összefoglalónkat a tábor második napjáról ITT olvashatja.

Összefoglalónkat a tábor harmadik napjáról ITT olvashatja.

Összefoglalónkat a tábor negyedik napjáról ITT olvashatja.

Összefoglalónkat a tábor ötödik napjáról ITT olvashatja.

Összefoglalónkat a tábor hatodik napjáról ITT olvashatja.

Összefoglalónkat a tábor hetedik napjáról ITT olvashatja.

no images were found

Előző sztori

Késes támadás történt Hamburgban (FRISSÍTVE)

Következő sztori

Figyelem, itt mérnek ma a rendőrök!