“Mindennapi kenyerünk” címmel gasztrotörténeti kiállítás nyílt az Alsóvárosi Ferences Kolostorban

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Különleges kiállítással várja az érdeklődőket az Alsóvárosi Ferences Kolostor.

Az érzékszervekre is ható, színes-szagos kiállítás elsősorban a szerzetesi gasztronómia világába kalauzolja el az érdeklődőket. A kiállítás megtekintése során megtudhatjuk, mit és hogyan étkeztek a ferences szerzetesek. A keresztény ünnepeknek milyen speciális ételei és gasztronómiai szokásai alakultak ki? Van-e élet a krumplin túl: vajon mit ettünk Amerika felfedezése előtt? Miért hívják a templom búcsúját uborkás búcsúnak? Hogyan táplálta a Tisza az itt élőket és milyen ételeket köszönhetünk a törököknek?

Bepillantást nyerhetünk a szerzetesi ebédlőbe és a patikus testvér cellájába is. A gyógynövényes kertben megismerkedhetünk azokkal a növényekkel, melyeket nemcsak gyógyításra, hanem ételeink fűszerezésére is használtunk a „paprikabumm” előtt.

A kiállítás, valamint a kolostor és a templom épületegyüttese megtekintése szerdától-vasárnapig 10, 12, 14 és 16 órakor lehetséges. Az időszaki kiállítás 2017. november végéig látogatható.

Előző sztori

Búvárúszás: éremért ugranak vízbe a világjátékokon a szegediek

Következő sztori

A kormány hatvan milliárd forintot fordít természetvédelmi fejlesztésekre