Írjon nekünk

Közélet

Koktélruhák nyári partikhoz

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

koktelruha

A nyár nemcsak a strandolás, nyaralás időszaka, ilyenkor élvezhetjük a feledhetetlen esti kerti partikat. Ezek az alkalmak különleges outfitet igényelnek, ezért érdemes körülnézni az idei kínálatban, hogy pár szép ruhával bővítsük a gardróbunkat.

Ne feledkezzünk meg az esküvőkről sem, amelyeknek a tavasz végétől ősz elejéig tart a szezonja, és néha minden hétvégére jut egy. Az ifjú párt és az alkalmat mindenképpen jó egy-egy választékos ruhadarabbal megtisztelni.

Az idei szezonban nem választani nehéz, inkább ellenállni egy-egy darabnak. A tervezők utat engedtek a legnőiesebb, legfinomabb vonalnak, és gyönyörű koktélruhákból válogathatunk. A csipke, a fényes anyagok, a virágminta, a fodrok mind-mind nagyon femininné teszik az idei divatot.

Tulajdonképpen mi a koktélruha?

Azt az alkalmi női viseletet nevezzük így, ami egy könnyedebb kerti partira, délutáni svédasztalos menyegzőre felvehető. Eggyel lazább stílusú, mint a kis- vagy nagyestélyi, amelyek földig érő ruhák, esetenként még hosszú kesztyűvel is kiegészítve.

Szerencsés is, ha egy nyári alkalomra nem ilyeneket kell felvenni, mivel – amellett, hogy valljuk be, ez a viselet már keveseknek található meg a ruhatárában – harminc fokban nehéz lenne földet söprő ruhában sétálgatni. (Nem véletlen, hogy a legyező alapdarab volt az estélyeken a régi időkben)

A báli szezon egyébként ősszel kezdődik, nyáron szinte kizárólag az Anna bál az, ahol a black tie, azaz uraknak szmoking, hölgyeknek hosszú alkalmi ruha a dress code.

Ha viszont nem igazi bálba, hanem mondjuk egy menő koncertre, eljegyzési buliba, céges partira készülünk, akkor a legjobb választás egy igényes koktélruha.

Egy szép ruha mindenkinek a legnőiesebb oldalát domborítja ki. A koktélruhákra jellemző szélesebb nyakkivágás, esetleg mély dekoltázs, a szűkített derékrész és a térdig érő szoknyafazon klasszikusan feminin megjelenést biztosítanak.

Éljünk az optikai trükkökkel

Érdemes az alkatunkat figyelembe venni, amikor kiválasztjuk a kedvenceinket a kínálatból. A sötét árnyalatok slankítanak, de ezek közül a fekete nem az a szín, ami a nyárhoz passzolna, nyugodtan tartogassuk ezt a hidegebb hónapokra.

A színblokkok használatát és az élénkebb sárnyalatokat hagyományosan a karcsúbb hölgyeknek ajánlják. Ám ha a típusunkhoz illik az adott szín, akkor akár fel is dobhatja a megjelenésünket, kilóktól függetlenül.

Remek és gyakran alkalmazott megoldás alkalmi ruháknál az oldalvonalnál a hosszúkás betét, amely karcsúsítja a sziluettet.

A tavasz-nyár kedvencei a púderes árnyalatok, a pasztellek. Ám mindig érdemes óvatosnak lenni a divatszínekkel, mivel lehet, hogy mi leszünk a harmincadik púderrózsaszínben belépő hölgy a buliban.

A csíkok a szezonban nagyon előtérben vannak, de a vízszintes csíkozással inkább vigyázzunk. Bár vidám és nyárias, de szélesít, és egy alkalmi megjelenéshez kevésbé passzol. Persze itt is az összhatást érdemes nézni, egy finom anyagú ruhával, érdekes színekkel ez is csodás lehet.

Közélet

Továbbra sincs magyar érintettje a koronavírusnak

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Két gyanús esetet vizsgáltak ki Magyarországon.

Tovább olvasom

Közélet

24 órát kért az IKV, még mindig nem válaszoltak a Kolozsvári téri lakóház kapcsán

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Saját kérésének sem tud eleget tenni az IKV.

Tovább olvasom

Közélet

A hétvégén is folytatódik a Szőke Tisza kiemelése

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

A hajótest szombaton a déli órákra érheti el a Tápéi-öbölben épített rámpa legmagasabb pontját.

Tovább olvasom

Aktuál