//

Jövőkép, terápiás téma, Ki mit tud? eredményhirdetés és táborzáró a szeretethimnusszal az ÁGOTA országos tábor tizedik napján + FOTÓK

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

agota_tabor_vasarnap_eredmenyhirdetes122_gs

Lezárult a XXI. ÁGOTA-tábor Doboz-Szanazugban, a gyermekek hazamennek, de a lelkükben mind visznek haza valamit.

A leválás szakaszában az utolsó napon a teljesítményhez való viszony és a jövőkép témája volt a terápiás klienscsoportok témafelvezetésének tárgya XXI. ÁGOTA Országos Táborban (Állami Gondoskodásban Élő Fiatalok Országos Találkozója), ahol a gyermekek saját jövőjükről gondolkodhattak el azon tapasztalatok tükrében, melyeket az elmúlt tíz napban a táborban kaptak.

“Azt az üzenetet fogalmazhatták meg, amit ez a tíz nap jelent számukra és ezzel kapcsolatos gyakorlatokat valósítottak meg a kaszpem trénerek, egy hihetetlen mély megosztásokkal teli délelőttön vagyunk túl” – mondta el hírportálunknak Kothencz János, a tábor vezetője.

Az utolsó nap délutánja a Ki mit tud? eredményeinek kihirdetéseivel telt, minden induló gazdagodott nyereménnyel, a tehetséggondozó programba meghívható fiatalokat külön is díjazták, az este pedig Szent Pál apostol korinthusiakhoz írt szeretethimnuszának témája köré rajzolódott. A Saulból lett Pál a lehetőségeink felismerése, az önmagunk valóságára való ébredésünk és a mindebből meríthető remény üzenetét tolmácsolták a gyerekek számára, ezt követően pedig zenés szórakozó esttel ért véget a tizedik nap. “Csodálatos volt a tábor, számtalan élményt kaptak a gyermekek, idén is egészen döbbenetesen légkör alakult ki a tíz nap alatt” – foglalta össze az élményt Kothencz János.

Hétfőn hazamennek a gyerekek és folytatódik az ÁGOTA Alapítvány évközi karitatív munkaidőszaka, amikor mind a gyermek- és lakásotthonokban, mind az integrációs programokban, a nevelőszülői hálózatok programjaira koncentrálva, újraindul a játszóház, augusztustól ismét működik az alapítvány teljes élménypedagógiai struktúrája. “Az elkövetkezendő karitatív munkaidőszakra 600 programot tervezünk, ezek közül az egyik legnagyobb az ősszel megvalósuló regionális bűnmegelőzési fesztivál” – árulta el Kothencz János.

A 2017. évi ÁGOTA-táborról a SZEGEDma.hu minden nap helyszíni beszámolóval, fotógalériával jelentkezik.

A közel ötszáz fős táborban a Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató számos gyermeke és fiatalja vesz részt. Továbbra is folyamatosan várják nevelőszülők jelentkezését a 06/20-946-0101, a 06/20-284-4727, valamint a 06/30-624-2840-es telefonszámokon!

Összefoglalónkat a tábor első napjáról ITT olvashatja.

Összefoglalónkat a tábor második napjáról ITT olvashatja.

Összefoglalónkat a tábor harmadik napjáról ITT olvashatja.

Összefoglalónkat a tábor negyedik napjáról ITT olvashatja.

Összefoglalónkat a tábor ötödik napjáról ITT olvashatja.

Összefoglalónkat a tábor hatodik napjáról ITT olvashatja.

Összefoglalónkat a tábor hetedik napjáról ITT olvashatja.

Összefoglalónkat a tábor nyolcadik napjáról ITT olvashatja.

Összefoglalónkat a tábor kilencedik napjáról ITT olvashatja.

no images were found

no images were found

no images were found

Előző sztori

Kajak-kenu: három szegedi érem az ifjúsági és U23-as vb-ről

Következő sztori

Főként balesetekhez riasztották az egységeket az elmúlt hétvégén