Hollik István: Botkának is jutott az elcsalt milliárdokból?

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

nogradi_hollik_sajttaj002kf

A szegediek tudnak Botka László vagyonnyilatkozatának visszásságairól, ezért arra kérjük, a városban élők kedvéért tisztázza az anyagi helyzetét – jelentette ki a kereszténydemokrata képviselő hétfőn.

Lezárult az a telefonos konzultáció, amely során a szegedieket Botka László vagyonosodásáról kérdezték. A tapasztalatokat hétfő délután összegezte a Városháza előtt Nógrádi Tibor, a Fidesz helyi elnöke és Hollik István, a KDNP országgyűlési képviselője.

Nógrádi Tibor emlékeztetett: pár hónappal ezelőtt derült ki, hogy az MSZP miniszterelnök-jelöltje olyan vagyontárgyakkal rendelkezik, amelyeket korábban nem tüntetett fel a vagyonnyilatkozatában. A Fidesz-L.É.T-frakció szeretett volna lehetőséget biztosítani arra, hogy a szocialista polgármester tisztázza helyzetét, ezért vagyonnyilatkozati eljárást kezdeményezett, ezt azonban az önkormányzat jogi bizottsági ülésén a többséget alkotó MSZP és DK képviselői leszavazták. „Emiatt úgy döntöttünk, hogy a közvéleményhez fordulunk és megkérdezzük a szegedieket, hogy mit gondolnak erről és milyen álláspontot kell képviselnünk. Konzultációt indítottunk a témában” – tette hozzá a politikus.

Ennek keretében összesen 70 ezer telefonhívást folytattak le a csongrádi megyeszékhelyen, és több mint 8 ezren válaszoltak a Fidesz minden kérdésére. „Kiderült, hogy a szegediek tudnak a Botka László vagyonnyilatkozatával kapcsolatos ügyekről, illetve annak visszásságairól. A felmérés szerint az itt élők 86 százaléka gondolja úgy, hogy Botkának el kell számolnia a vagyonnyilatkozatával és a tényleges anyagi helyzetével, eltitkolt luxustárgyairól. Közismert az is, hogy a Fidesz vagyonnyilatkozati eljárást kezdeményezett, de a baloldal meggátolta azt” – ismertette Hollik István. A kereszténydemokrata képviselő szerint az is egyértelművé vált, hogy a lakosság sem tartja helyesnek, hogy Botka elfelejtett luxustárgyakkal kerül összefüggésbe, miközben országszerte a „Fizessenek a gazdagok!” kampányt hirdeti.

„Éppen ezért arra kérjük az MSZP miniszterelnök-jelöltjét, hogy ne csak a Fidesz, hanem a szegediek kedvéért is válaszoljon, honnan van pénze luxusterepjáróra, utazásokra és több millió forintos karórákra.Tekintve, hogy a milliárdosok életét éli, ezért arról is számoljon be, hogy van-e összefüggés a vagyonosodása és a Czeglédy Csaba, azaz a korábbi ügyvédje által irányított bűnszervezett között. A történtek után jogosan merül fel a kérdés, hogy – mivel Czeglédyt ő is nyíltan megvédte – ezért esetleg neki és a többi szocialista politikusnak jutott-e az elcsalt milliárdokból – jelentette még ki Hollik, aki szerint a telefonos konzultáció reprezentatívnak minősül, ugyanis több ezer ember nyilvánította ki véleményét.

no images were found

Előző sztori

Fidesz: a szocialisták inkább tegyenek vallomást az ügyészségen

Következő sztori

Czerván György: az élelmiszerek áfájának csökkentése mintegy 50-60 ezer forint megtakarítást jelent a családoknak