Vagyonnyilatkozat-tételi eljárást kezdeményezett a Fidesz Botka László ellen

fidesz_sajttaj006kf

A helyi Fidesz azzal indokolta meg ezt a lépést, hogy az utóbbi hetekben kiderült, Botka László vagyonnyilatkozatából több tétel hiányzott. Azt remélik, hogy a szocialista többség is partner lesz ebben, ugyanis az MSZP-hez köthető jogi bizottsági tagok szavazata nélkül nem indulhat meg a vizsgálat.

Csütörtök délelőtt vagyonnyilatkozat-tételi eljárást kezdeményezett Botka László ellen a Fidesz. Ezt Hollik István kereszténydemokrata országgyűlési képviselő és Nógrádi Tibor, a Fidesz szegedi szervezetének elnöke jelentette be a városháza előtt.

„Azért tettük ezt meg, mert az elmúlt hetekben több olyan tény látott napvilágot, amelyek után nyilvánvalóvá vált, hogy nem mond igazat Botka László a vagyoni helyzetével kapcsolatban. Mikor kiderül, több millió forintos luxusutazásokra megy, többen feltették a kérdést: miből teheti ezt meg, miközben a felesége 25 millió forintba kerülő terepjárót használ? ” – fogalmazott Hollik István. Megemlítette, hogy a szegedi polgármester csak utólag tüntette fel vagyonnyilatkozatában a komoly értékkel bíró Rolex óráját. Utalt arra is a honatya, hogy egy közel 300 négyzetméteres telekrészt kihagyott az MSZP miniszterelnök-jelöltje a vagyonnyilatkozatából, amelyet 2010-ben vásároltak meg feleségével.

fidesz_sajttaj003kf

„Ezért feltettük a kérdést: vannak-e még olyan milliókat érő apróságok, amelyet ő kihagyott a vagyonnyilatkozatából? De Botka László nemcsak nem válaszol a kérdésekre, hanem menekül a média elől, bizonyos sajtótermékek esetében bojkottot hirdet. Nem ez a helyes magatartás egy miniszterelnök-jelölt esetében, hanem az, ha a kérdésekre egyszerű, tiszta és egyértelmű válaszokat ad” – vélekedett a kereszténydemokrata politikus.

„Vagyonnyilatkozat-tételi eljárást kezdeményeztem Szeged Megyei Jogú Város Jogi, Ügyrendi és Közbiztonsági Bizottságánál. Várhatóan a bizottság napirendre tűzi az eljárás kérdését, s szavazni fog arról, hogy ez az eljárás megtörténhet, avagy sem. Nagyon bízom abban, hogy ezt megteszik, mert a szegedi és az országos közbeszéd is Botka László vagyonosodásáról szólt az utóbbi időszakban” – mondta Nógrádi Tibor. Az eljárást alkalmasnak gondolja arra az önkormányzati képviselő, hogy rákérdezzenek az ellentmondásokra. Bízik benne, hogy az eljárás „méltóképpen le tud folyni”, s nem akadályozza meg a szocialista többség.

Újságírói kérdésre kifejtette, a családtagok vagyonnyilatkozatát is megnézik az eljárás során, de ezeket a dokumentumokat zárt ülésen nézik meg a tagok, s nem nyilatkozhatnak a tartalmukról. A legvégén egy jelentést kell a közgyűlés elé terjesztenie a bizottságnak. „Ez azonban csak akkor történhet meg, ha nem szavazzák le a szocialista képviselők az elképzelést. Ha Botka Lászlónak nincs titkolnivalója, akkor végigmegy ezen az eljáráson” – tette hozzá Hollik.

18 hozzászólás

Kattintson ide! (automatikus fordítás)


Kattintson ide a kép beszúrásához.

 • '>
  18. NP
  2017. május 19., péntek, 19:25
  Válaszolok

  megmondomnekik

  1, Én nem említettem az édesanyádat – ezután fogom…
  2, Kérj meg valakit, hogy magyarázza már el neked a “vagyonosodási vizsgálat” és a “vagyonnyilatkozat-tételi eljárás” közötti komoly különbséget.

 • '>
  17. CSlKOsPolos
  2017. május 19., péntek, 19:05
  Válaszolok

  Lehet hogy a felesége?

 • '>
  16. CSlKOsPolos
  2017. május 19., péntek, 19:03
  Válaszolok

  N’p,stílusa nő re vall

 • '>
  15. megmondomnekik
  2017. május 19., péntek, 18:15
  Válaszolok

  2Ugyanmár” nevű újabb vörös szimpatizánshoz!
  Mia fene köze van a Mészáros meggazdagodásának a Botka meggazdagodásához!?
  A Mészáros legalább dolgozott és ügyes könyvelői voltak, vannak vagy csak egyszerűen leadózott a j9vedelme után.
  A Botka esetében más a probléma!
  A kommunista Botka nem vallotta meglévő vagyonának egy részét, és visszamenőleg javítgatja a vagyonbevallását!
  Osztán, a Botka életében soga nem dolgozott egy percet sem, ő maga hencegett azzal, hogy már huszonéves korában politikus lett! Igen az lett mert a szintén kommunista anyja a pufajkás miniszterelnök idején betolta a nagy politikába!
  A Rogán, ha annyira jól tudod, hogy miből gazdagodott meg és a gazdagodását nem tartod tisztességesnek, nyomd fel! Ti kommunisták ahhoz nagyon jól értetek!
  Nyomd fel ha tudod a gazdagodásának okát, mert ha nem teszed, bűnpártolás útjára osonsz ha meg nem tudod, akkor hallgass a neved!

 • '>
  14. megmondomnekik
  2017. május 19., péntek, 18:05
  Válaszolok

  NP elvtárs vagy elvtársnő!
  A maga tudatlansága elképesztő!
  A vagyonosodási vizsgálatot nem vezették ki a magyar jogrendszerből, csak az elnevezése változott!
  Ha nem hiszi járjon utána a kommunista könyvtárban a szegedi tanácsháza vörös könyvtárában!
  Amúgy, legközelebb a jó édesanyjára tegyen megjegyzést!
  Világos vörös?

  Na de menjünk már vissza az eredeti témára!
  Nehogy már a kommunista Botka ellen ne lehessen vizsgálatot kezdeményezni!
  Ki ő? Egy kommunista polgármester, azontúl nem több.
  Nem védi már a mentelmi jog, vizsgálható – lenne ha a FIDESZ is úgy akarná, de nem akarja mert a háttérben zúg a FIDESZ – MSZP együttműködés az ilyen esetekre, azaz egyik sem kezdeményez vizsgálatot a másik ellen azontúl, hogy hangosan megmarják egymást a sajtó és a hecc kedvéért!
  Abban az esetbe ha a kommunista Botka egy egyszerű állampolgár lenne és kimutathatóan a jövedelmén túl költekezne, akkor már a Bocskai u. – ban izzadna!
  Egy közeli barátom örökölt nem kis összeget egy Canadában elhunyt rokona után. A nemzetközi örökösödési eljárás lezárása után az örökölt pénzből kifizette a lakása hiteltartozásának a hátralékát, vette egy új felső középkategóriás új autót kp., az autó átvételét követően egy hónap sem telt el és már bent volt a Bocskai utcában az adónyomozók “kezei között”!
  Senki nem “nyomta fel”, az új gk. vagyonszerzési illetékéből jöttek rá – miután összevettették az
  adóbevallásával – hogy az adózott jövedelméből nem tudott volna új autót venni! Így szép lassan be kellett ballagnia az öt éves adó bevallásaival tételes elszámoltatásra! Miután tisztázta magát az ellene indított eljárás lezárták.
  Azért abban maradjunk már, hogy a kommunista Botkád se legyen már kivétel, hiszen és remélhetőleg azok az idők már elmúltak, amikor kivétel volt a gyevi bíró no meg az MSZMP – párttitkár, meg a városi tanácselnök!
  Na, vörös NP ezek után mehetsz spicliskedni és a vörös gazdádhoz, a kommunista Botkához!
  Ahhoz értesz, máshoz sem!
  Abban meg ne reménykedj, hogy visszatér a te és hozzád hasonló alakok spicli világa!

 • '>
  13. Ugyanmár
  2017. május 18., csütörtök, 22:16
  Válaszolok

  CSlKOsPolos
  Mi van anyuék, apuék jól élnek a FIDESZ kapcsolatokból?
  Esetleg komoly meggyőződésből nyomod a kommenteket?
  Tényleg nem látod, hogy mennyi mindent tett tönkre az általad magasztalt FIDESZ kormány? Fogadjunk, hogy Rogán Úr vagy Mészáros L. úr meggazdagodása téged nem érdekel! Ott nem érzel semmilyen törvénysértést, az rendben van? pff

 • '>
  12. NP
  2017. május 18., csütörtök, 22:01
  Válaszolok

  elszámolni = elszámoltatni

 • '>
  11. NP
  2017. május 18., csütörtök, 22:00
  Válaszolok

  megmondomnekik

  Bocsáss meg, de a tudatlansággal párosult elfogultságod példa értékű!
  Elővezetsz egy Botkára szabott fantazmagóriát, amit kedvenc pártod éppen azért vezetett ki a magyar jogrendszerből, hogy az igazi nagy halakat: Orbán, Pénztáros Lőrinc, Rogán stb. ne lehessen elszámolni!!!
  NERtárs, le maradtál egy brossúrával!

 • '>
  10. gyűrött
  2017. május 18., csütörtök, 21:00
  Válaszolok

  Ezt a gyűrött zakós Hollikot hunnan szödték elő,tán a szennyesládábú?Ez möggyőződésbű állt ki a Városháza elé,vagy kényszeríti valaki?

 • '>
  9. CSlKOsPolos
  2017. május 18., csütörtök, 18:40
  Válaszolok

  Okos Zoltán?

 • '>
  8. CSlKOsPolos
  2017. május 18., csütörtök, 18:40
  Válaszolok

  Okoska,mi a neved?

 • '>
  7. CSlKOsPolos
  2017. május 18., csütörtök, 18:39
  Válaszolok

  Mi lesz? demokrácia aban,,,nincsenek bérelt nickek

 • '>
  6. okosabbnálam
  2017. május 18., csütörtök, 18:35
  Válaszolok

  0. okosabbnálam
  Szép öcsém, ha nem hagyod abba a nevemben történő kommentelést, akkor csúnya vége lesz!

 • '>
  5. okosabbnálam
  2017. május 18., csütörtök, 18:33
  Válaszolok

  4. megmondomnekik
  Ha nem csak írnál, hanem olvasnál is néha, akkor pontosan tudnád, hogy a fideSS megszüntette az ilyen jellegű vagyonosodási vizsgálatot. Vagyonosodási vizsgálat az érintett kérelmére folytatható, hála a fideSS-nek! Vajon miért? 🙂

 • '>
  4. megmondomnekik
  2017. május 18., csütörtök, 18:08
  Válaszolok

  A fényképen látható két FIDESZ – s vezér miként lehet ennyire gyermeteg gondolkodású?
  Komolyan gondolták, hogy a szegedi bal – libsi többség majd támogatni fogja az általuk “bekínált” vizsgálatot?
  Már ma hangosan kiröhögték őket, még a borfesztiválon is hallatszott a röhögésük!
  Nem könyörögni kell kérem tisztelettel, hanem szikla keményen elindítani a NAV – nál a vagyonosodási vizsgálatot, tízen-két évre visszamenően!
  Abban az esetben ha a NAV azt állapítja meg, hogy a Botka + feleség együttes jövedelméből megvolt a kellő fedezet a bevallott és nem bevallott ingatlanokra és ingóságokra, akkor a Botka család nyert, és a gyanúsítgatók ellen büntető eljárást kezdeményezhet!
  Abban az esetben ha az derülne ki, hogy a Botka + felség együttes jövedelme nem nyújtott kellő fedezetet a vagyonukra, akkor a NAV indíthat eljárást ellenük, vizsgálva azt is, hogy a jövedelmükön felül miből volt a fedezetük a vagyonukra! Ekkor vizsgálva lehet a rokonok jövedelmét is mert a Botka azt nyilatkozta, hogy a fővárosi ingatlanjait a szülőktől kapta ajándékba!
  Na ez a megoldás!
  Az már egy igen érdekes kérdést vett fel, hogy a FIDESZ miért is nem vág bele a vagyonosodási vizsgálat kezdeményezésbe!

 • '>
  3. elmebajos
  2017. május 18., csütörtök, 17:17
  Válaszolok

  ki az a két nivó aloli pasi? hogy néznek ki??? borzalmas a külsö…gyönyörü zakó most dúrhatta ki a duriban.

 • '>
  2. CSlKOsPolos
  2017. május 18., csütörtök, 16:51
  Válaszolok

  Okoska,ti 8 évig nem csináltatok semmit,csak hazudtatok,,reggel,,délben,,,este,,,

 • '>
  1. okosabbnálam
  2017. május 18., csütörtök, 16:01
  Válaszolok

  Már megint? 🙂