Közélet

Harmincöt milliárdért fejlesztik a Hungaroringet 2019-ig

Harmincöt milliárdért fejlesztik a Hungaroringet 2019-ig

2017. július 29., szombat
Harmincöt milliárdért fejlesztik a Hungaroringet 2019-ig
forma1_hungaroring08_mti_fi

Három részletben, 35 milliárd forintért fejlesztik a Forma-1-es Magyar Nagydíjnak 1986 óta otthont adó Hungaroringet, hogy a pálya 2026 után is része legyen a világbajnoki sorozat versenynaptárának.

Erről

Szijjártó Péter

külügyi és külgazdasági miniszter beszélt szombaton a mogyoródi pályán, miután találkozott

Chase Careyvel

, az F1 kereskedelmi jogait birtokló Formula One Group elnökével. "A kormány előtt egy 35 milliárdos fejlesztési stratégia áll a Hungaroringre vonatkozóan, ennek keretében az idén 5 milliárd forintot biztosít a költségvetés a közműrendszer és a lelátók felújítására" - jelentette ki Szijjártó Péter, aki hozzátette, 2018-ban 20 milliárd forint áll majd rendelkezésre a paddock és a boxutca felújításának elkezdésére, 2019-ben pedig 10 milliárd forintból befejezik ezeket a munkákat, valamint jelentősen bővítik a parkolóhelyeket a pálya környékén. "Carey úr örömmel fogadta ezeket a híreket, mert ebből is látja, hogy Magyarország elkötelezett és komoly a szándéka, hogy a Magyar Nagydíj 2026 után is a versenynaptárban maradjon" - mondta a miniszter. Szijjártó Péter úgy fogalmazott, a Forma-1 vezetésében pozitív változások történtek, amióta az amerikai Liberty Media a tavalyi év végén megvásárolta a kereskedelmi jogokat a brit Bernie Ecclestone-tól, ezek a változások pedig a magyar helyszínnek is jó hírekkel szolgálnak. "A Hungaroring egy tradicionális pálya, amely több mint 30 éve megszakítás nélkül látja vendégül a Forma-1-es mezőnyt. Carey úr világossá tette a számomra, hogy nem 21 egységes, uniformizált versenyhelyszínt akarnak, hanem egy színes, izgalmas versenynaptárt" - számolt be a találkozóról a miniszter. Kiemelte, hogy a Liberty Media új típusú megközelítésébe a három évtizedes hagyományokkal rendelkező Budapest színt hoz, éppen ezért az új menedzsment az F1-es vb-sorozat fontos értékének tekinti a mogyoródi helyszínt. "Jól látszik, hogy az új vezetés nyitottabbá, emberközelibbé akarja tenni a Forma-1-et, ebbe a megközelítésbe kifejezetten beleillik Budapest, ahol 15 kilométerre van a pályától a város szíve, ahol minden emberközeli. Ebben teljes az egyetértés közöttünk" - jelentette ki Szijjártó Péter. A 32. Forma-1-es Magyar Nagydíjat vasárnap 14 órakor rendezik meg.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.