Futsal: zsinórban ötödször döntős a cukorbeteg válogatott az Eb-n

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

diabetes_futsal05_gs

Hevesi Tamás együttese nagy küzdelemben győzte le Szlovéniát az elődöntőben.

Zsinórban ötödik Európa-bajnoki döntőjére készült a magyar cukorbeteg futsalválogatott, amihez Szlovéniát kellett legyőzni az elődöntőben. Nem kezdődött jól a találkozó magyar szempontból, a harmadik percben máris megszerezte a vezetést a szlovén válogatott, egy kontratámadás végén Tövisháti mellett csúszótt be a labda a hálóba, Andrej Rebernik szerezte a gólt. Öt perccel az első félidő vége előtt Saláta Domonkost hagyták üresen a szlovén védők, aki jobb oldalról, kilenc méterről lőtt a kapuba. Sokáig nem született újabb találat, ám a hajrá a mi szájízünk szerint alakult. A 38. percben az Eb-n eddig remeklő Nagy Roland vette be egy óriási lövéssel a szlovén kaput. A kegyelemdöfést Tövisháti vitte be az utolsó percben, aki az üres kapuba talált be, ezzel végleg eldöntötte a találkozó sorsát, ezzel a magyar válogatott zsinórban ötödik döntőjére készülhet a DiaEuro bajnokságon, ahol a horvátokkal találkozik.

DIAEURO 2017, elődöntő

Magyarország–Szlovénia 3–1
Magyarország: Tövisháti – Pinczés, Nagy R., Brondics, Jacsmanik. Csere: Földvári, Czernai, Saláta, Purguly, Kanalas. Szövetségi kapitány: Hevesi Tamás.
Gól: Saláta (15.), Nagy R. (38.), Tövisháti (40.), ill. Rebernik (3.)

Előző sztori

Áder: a globális vízválság mára fenyegető valósággá vált

Következő sztori

Öngyilkos lett Chester Bennington, a Linkin Park énekese