/

Futsal: Szegeden készül az Európa-bajnokságra a cukorbeteg válogatott

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

diabetes_futsal05_gs

A Hevesi Tamás vezette magyar DiaEuro válogatott július 16. és 23. között Bukarestben szerepel kontinenstornán. Az elmúlt négy évben mindig döntős csapat utolsó felkészülési állomása Szeged, ahol szerdáig készülnek a megmérettetésre.

Ebben az évben 16 ország csapatai küzdenek meg egymással július 16. és 23. között Bukarestben, a DiaEuro futsal Európa-bajnokságon. A magyar csapat az elmúlt négy évben mindig döntőt játszhatott a 2012-ben életre hívott tornán, 2013-ban – az első részvétel alkalmával – Horvátországban aranyérmes lett, míg az elmúlt három évben egyaránt a második helyen zárt Hevesi Tamás csapata. A szövetségi kapitány elmondta, ezúttal nagyon sok tényező hátráltatta őket a felkészülésben, több sérülés, vagy egyéb probléma miatt gyakran nem tudott az egész keretnek edzést tartani.

A magyar cukorbeteg válogatott április óta készül a romániai kontinensviadalra, vasárnap hajnalban utaznak el a helyszínre, majd még aznap, az ünnepélyes megnyitót követően sorsolják ki a csoportok beosztását, ahol kiderül, milyen ellenfelekkel szemben kell kivívnia a továbbjutást a nemzeti együttesnek. „Évről évre egy nehezebb a feladat, reménykedünk benne, hogy a szerencse kicsit mellénk áll és egy kedvező csoportbeosztást kapunk” – tette hozzá Hevesi Tamás. A válogatott többek között olyan ellenfelekkel nézhet szembe, mint a címvédő Bosznia Hercegovina, a rendre erős csapattal szereplő házigazda, Románia, vagy Szlovénia és Horvátország. „Büszkék vagyunk az eredményeinkre, ugyanakkor ránk nehezedő elvárás is, hogy az előző években mindig döntősök voltunk. Egyre erősebb mezőnyben kell helytállnunk, mégis hiszem, hogy újra a torna egyik esélyesei vagyunk. Érezzük a szurkolók támogatását, ami erőt ad nekünk a mostani felkészüléshez is” – tette hozzá a szövetségi kapitány.

diabetes_futsal06_gs

A DiaEuro legfőbb célja, hogy felhívja a figyelmet arra, hogy a megfelelő terápiával, gyakori vércukorméréssel és aktív testmozgással a cukorbetegek is sportolhatnak napi szinten, sőt a rendszeres testmozgás magának a terápiának is fontos részét képezi. A magyar csapat sikeréhez a támogatók segítsége is hozzájárult, hiszen a Sanofi és a 77 Elektronika Kft. biztosítja a hátteret a professzionális felkészüléshez. A Sanofi termékeivel és programjaival az egyik élharcosa a diabétesz elleni küzdelemnek. „Arra törekszünk, hogy a cukorbetegek életét megkönnyítsük, hogy ők is minél teljesebb életet élhessenek” – mondta Bartha Balázs, a cég kommunikációs menedzsere. „Hevesi Tamásék csapata épp azt bizonyítja, hogy megfelelő terápiával, egészséges életmóddal és mozgással, a cukorbetegek is aktív tagjai maradhatnak a közösségnek” – tette hozzá.

A futsalválogatott sajtónyilvános edzésén Várkonyi Tamás, a Magyar Diabetes Társaság főtitkára elmondta, hogy a több mint 2700 tagot számláló társaságban zajló pezsgő és sokszínű szakmai közélet fontos eleme a betegek sporttevékenységének támogatása. Hangsúlyozta, hogy a magyar válogatott sikere a betegek és az őket gondozó szakellátó helyek kiemelkedően eredményes együttműködését is tükrözi, hiszen a jól megválasztott, személyre szabott terápia, a hatékony és pontos vércukorellenőrzés, valamint a kellő betegképzettség illetve motiváltság nélkül nemzetközi színvonalú sportteljesítmény nem érhető el.

A magyar cukorbeteg válogatott szerdáig készül Szegeden a romániai kontinenstornára. Hevesi Tamás szövetségi kapitány napi két edzést vezényel a fiúknak, míg az edzések közötti időben taktikai elemzéseket végeznek, de természetesen pihenőt is kapnak a játékosok, így lesz idejük picit megismerkedniük a várossal.

no images were found

Előző sztori

Gyermektábor a közlekedésbiztonság jegyében a Kishomoki Kiképzőbázison + FOTÓK

Default thumbnail
Következő sztori

Tettlegességig fajult a vita

Legutóbbi hasonló cikkek