Közélet

Nézőpont Intézet: tízből közel kilenc magyar ellenzi a kvótát

Nézőpont Intézet: tízből közel kilenc magyar ellenzi a kvótát

2017. június 24., szombat
Nézőpont Intézet: tízből közel kilenc magyar ellenzi a kvótát
migransok_atlagpolgar

A magyarok 87 százaléka ellenzi a bevándorlási kvótákat, az elképzelést mindössze a teljes felnőtt népesség 7 százaléka támogatja - derül ki a Nézőpont Intézet legfrissebb, a Magyar Időknek készült kutatásából.

Az MTI-nek szombaton eljuttatott, telefonos, reprezentatív közvélemény-kutatás arra is rávilágított, hogy ugyancsak ellenzi a bevándorlók kvóták szerinti szétosztását tízből közel hat baloldali szimpatizáns (58 százalék), az ismeretlen pártpreferenciával bírók körében pedig 81 százalék . A magyarok 76 százaléka tart attól, hogy a következő évtizedben inkább problémát fog jelenteni Magyarország számára a bevándorlás. Emellett tíz megkérdezettből nyolc (81 százalék) támogatja a déli határszakaszon felépített kerítést, közel azonos arányban (85 százalék) tartanak továbbá attól, hogy a bevándorlók között terroristák lehetnek.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.