Közélet

Németországban csökkent a menedékkérők szállásai ellen végrehajtott támadások száma

Németországban csökkent a menedékkérők szállásai ellen végrehajtott támadások száma

2017. június 23., péntek
Németországban csökkent a menedékkérők szállásai ellen végrehajtott támadások száma

Németországban az idén eddig jelentősen csökkent a menedékkérőket befogadó szállások elleni támadások és egyéb bűncselekmények száma az utóbbi évekhez képest a szövetségi bűnügyi hivatal (BKA) pénteken ismertetett adatai szerint.

A Die Welt című lap érdeklődésére kiadott kimutatás szerint az idén június közepéig 127 bűncselekményt követtek el menedékkérők szállásai ellen. Tavaly egész évben 995 esetet, 2015-ben pedig 1031 esetet regisztráltak. A szállások elleni erőszak így nagymértékben csökkent, de nem tért vissza az európai migrációs válság 2015-ös elmélyülése előtti szintre, ezt jelzi, hogy 2014-ben egész évben 199 esetet, 2013-ban 69 esetet jegyeztek fel. A hatóságok szerint az idei csökkenést óvatosan kell értékelni, és továbbra is azzal kell számolni, hogy a szélsőjobboldali körökben folytatják a menedékkérők elleni hangulatkeltést. A BKA kimutatása alapján a 127 bűncselekmény közül 118-at szélsőjobboldaliak követtek el. Az esetek között van 11 gyújtogatásos és 2 robbantásos támadás, 24 más típusú erőszakos bűncselekmény, 28 rongálás és 38 propaganda bűncselekmény is. Az utóbbi kategóriába tartozik például a tiltott önkényuralmi jelképek mázolása menedékkérőket befogadó intézmények falára.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.