Közélet

Hétfőtől cserélik az útburkolat fényeit a jelzőlámpás körforgalomban

Hétfőtől cserélik az útburkolat fényeit a jelzőlámpás körforgalomban

2017. június 15., csütörtök
Hétfőtől cserélik az útburkolat fényeit a jelzőlámpás körforgalomban
korforgalom_led01_gs

Június 19-től jótállási kötelezettség keretében teljesen kicseréli a kivitelező a burkolatba épített világító fényeket a Kossuth L. sgt.-Vásárhelyi Pál utcai jelzőlámpás körforgalomban. A javítás alatt a jelzőlámpák nem működnek, egysávos körforgalmi rend lesz érvényben. Kérjük az autósokat, hogy fokozott figyelemmel közlekedjenek a körforgalomban, különös tekintettel a villamosra!

Június 19-től a Kossuth L. sgt.-Vásárhelyi Pál utcai jelzőlámpás körforgalomban a kivitelező, A-Sz-E konzorcium jótállási kötelezettség keretében teljesen kicseréli a burkolatba épített világító fényeket. A munkák várhatóan július 30-ig tartanak. A javítás ideje alatt a jelzőlámpák nem működnek, a csomópontban egysávos körforgalmi rend lesz érvényben. A körforgalomban közlekedő villamosnak elsőbbsége van, ezért kérjük az autósokat, hogy a körforgalomban a szokásosnál nagyobb körültekintéssel közlekedjenek! A javítás jótállási kötelezettség keretében valósul meg, azaz a Városnak nem kell a javításért fizetnie. A javítást követően további 5 évvel hosszabbodik a burkolatba épített ledes fényjelzőkre vonatkozó jótállási időszak. Az 1-es villamosvonal rekonstrukciója a 2015-ig európai uniós támogatással megvalósult, 29,887 milliárd forint értékű Szeged elektromos tömegközlekedés fejlesztése projekt része volt. Kivitelezési munkáit az A-Sz-E Konzorcium végezte 4,9 milliárd forint értékben. A villamos vonal felújításának két eleme 2010-ben készült el: a Boldogasszony sugárúti vonalszakasz a hozzákapcsolódó Szent Ferenc utcai körforgalommal, valamint a Kossuth Lajos sugárúti vonalszakasz a hozzákapcsolódó Rókusi csomópont többsávos jelzőlámpás körforgalmával. 2011 végére megvalósult a villamos vonal belvárosi szakaszának korszerűsítése is az Anna-kút és a Hősök kapuja között, valamint az Indóház tér rekonstrukciója. Ezzel teljes egészében megújult a város legforgalmasabb villamos vonala.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.