Közélet

Egy gyermekmosoly mindenért kárpótol + FOTÓK

Egy gyermekmosoly mindenért kárpótol + FOTÓK

2017. június 15., csütörtök
Egy gyermekmosoly mindenért kárpótol + FOTÓK
ot_eves_a_foltan_jozsef_gyermekotthon29_gs

Öt évvel ezelőtt nyílt meg a Dr. Foltán József Gyermekotthon Tápén, ahol ez alkalomból jubileumi partit szerveztek szerdán.

2012. április 23-án avatták fel a Szeged-Csanádi Egyházmegye által fenntartott Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató Dr. Foltán József Gyermekotthont Tápén.

Kothencz János

, a szolgáltató főigazgatója, az ÁGOTA Alapítvány alapítója portálunknak felelevenítette, öt évvel ezelőtt példaértékű összefogás valósult meg a szegedi önkormányzat és az egyházmegye között, hogy egy ilyen színvonalas környezetet biztosítottak azoknak a fiataloknak, akik valamilyen okból kifolyólag elvesztették családjukat. Az intézményben minden évben megrendezik a Foltán-napot, ami idén a jubileumnak köszönhetően különlegesnek bizonyult. A megnyitón Kothencz János megemlítette, az elmúlt évek során jó vélemény alakult ki az intézményről, a nevelők mindennapos munkáját pedig a gyermekek önfeledt mosolya minden fáradozásért kárpótolja. Hódmezővásárhelyi, szegvári és csanádpalotai otthonokat is meghívtak a szerdai eseményre, ahol így közel ötvenen vettek részt a játékos vetélkedőkön. Sőt, még a nevelők is alkottak egy csapatot, hogy küzdjenek a fődíjért, a vándorkupáért. "A jeles alkalomra nagyon készültek a gyermekek" – tudtuk meg

Sisákné Krizsán Valentinától

, az otthon vezetőjétől, aki ismertette, jelenleg tizenhárman élik mindennapjaikat a Budai Nagy Antal utcai épületben.

Rácz Béla

, a gyermekvédelmi szolgáltató szakmai vezetője hozzátette, az öt év alatt kiváló eredményeket értek el, az otthon fiataljai közül ma már senki nem kerül ki tőlük szakma nélkül. Idén ketten érettségiztek, míg korábban volt, aki főiskolai tanulmányokat végzett. A parti első helyezettjei a hódmezővásárhelyiek lettek. A második helyet Szegvár, a harmadikat Csanádpalota szerezte meg. A vándorkupáért ezentúl minden évben versenyeznek majd.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.