Cseles telektulajdonosokat cselezne ki az önkormányzat

Cikkünk frissítése óta eltelt 6 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

fold_arverezes02_gs

A pénzügyi bizottság is összeült a nyarat megelőző utolsó közgyűlés előtt. Sokan megpróbálnak az ingatlan- és a telekadó fizetése alól is kibújni, mostantól viszont fizetniük kell az egyiket: a drágábbat. Változtatnának a szociális bérlakások pályáztatásán is.

Nem okozott meglepetés ma sem az önkormányzat Pénzügyi és Vagyongazdálkodási bizottsága, mindent teljes összhangban, vita és kérdések nélkül szavaztak meg.

Támogatták, hogy változtassanak a telekadón, ez egyrészt azt jelenti, hogy ha a kormány az érintett területet beruházási célterületté nyilvánítja, akkor az adó összege nulla forint lesz, másrészt reagáltak arra, hogy egyesek 20 négyzetméternél kisebb építmények felépítésével próbálják kikerülni mind a telek-, mind az építményadót. Ezért a hat építési övezetben a be nem épített területrészre is telekadót vetnek ki. A jövőben a két adónemből az egyiket kell megfizetni ezek esetében – a magasabb összegűt. Ettől plusz 15 millió forintot remélnek.

A jövőben a szociális bérlakásra pályázók nem konkrét lakásra nyújtanák be igényüket, hanem pontszámaik nagysága után, a jogos igényeik figyelembevételével kaphatnának, választhatnának lakást. A pályázó szociális helyzetére nagyobb hangsúly kerül a jövőben, a jövedelmére viszont kisebb. Szabadabb döntési kompetenciákat kapna mind a pénzügyi bizottság, mind az IKV.

Az ügyhöz kapcsolódó, Szentistványi István által jegyzett módosító indítvány viszont napirendre sem került tudósítónk szerint. A baloldali képviselő a szocialista politikusok figyelmét egy szociális problémára hívta fel a dokumentumban, ugyanis az átmenetileg jogcímnélküli lakosok hiába teremtik elő a pénzt nagy nehézségek árán, ha rögtön – számukra – nagy összegű óvadékot kell előteremteniük. Azt kérte, hogy az érintetteknél engedjék el ezt, s csak a lakbért kelljen újra fizetniük.

171 fő szegedire terjesztenék ki kedvezményes bérletvételi lehetőséget. Ők azok, akik tartósan beteg, vagy súlyosan fogyatékos gyermeket ápolnak, s ápolási díjként 29 ezer és 53 ezer forint közötti összeget kapnak. A döntés értelmében ők is jogosultak lennének kisgyermekes havi bérletre.

A 72A néhány járata megállna a jövőben az ELI-nél munkanapokon reggel és késő délután, kora este, ugyanis erre dolgozói igény mutatkozott, emiatt a 79H menetrendje is részben módosítaná.

Elfogadták a sportcsarnok építése kapcsán az államnak szabott feltételeket és nem változott a véleményük Szegedi Távfűtő Kft. élére javasolt Kóbor Balázsról sem.

no images were found

Előző sztori

Tűzgyújtási tilalom van érvényben Magyarország teljes területén

Következő sztori

Válaszd az életet! + FOTÓK