Közélet

Botka vagyona úgy változik, mint az időjárás: hol ilyen, hol olyan

Botka vagyona úgy változik, mint az időjárás: hol ilyen, hol olyan

2017. június 6., kedd
Botka vagyona úgy változik, mint az időjárás: hol ilyen, hol olyan
botka_forum_it_18

Ezt az Országgyűlésben mondta kedden az egyik fideszes képviselő. A Belügyminisztérium államtitkára kitart amellett, hogy a szegedi MSZP és a DK ártani akar Botka Lászlónak.

Mit rejthet még Botka vagyona? címmel azonnali kérdést intézett

Pintér Sándor

belügyminiszterhez a Parlamentben

Csizi Péter

(Fidesz). Emlékezetes, a szegedi Fidesz vagyonnyilatkozati eljárást kezdeményezett az MSZP miniszterelnök-jelöltje, szegedi polgármester ellen, amit a közgyűlés illetékes jogi bizottságában leszavazott, azaz

megakadályozott az MSZP és a DK alkotta többség

.

Botka László

közben május 4-én

módosította korábbi vagyonnyilatkozatát,

beírta a korábban „kifelejtett” 287 négyzetméteres teleknövekedését, valamint a Rolex óráját egyéb vagyontárgyakkal (lakásbútorok, háztartási eszközök és könyvek) egyetemben. A közvélemény szeretné megtudni, mit titkol az MSZP miniszterelnök-jelöltje, Szeged polgármestere, hiszen vagyonnyilatkozatának folyamatos javítgatása, toldozgatása-foldozgatása egyre több kérdést vet fel. Luxusterepjáró, tóparti telek, méregdrága karóra bukkant egyszer csak elő, és ki tudja, még mik derülnek ki a következő hetekben, hónapokban Botka László vagyona körül – kezdte Csizi Péter. „Botka László vagyona úgy változik, mint az időjárás, napról napra, hol ilyen, hol olyan. Rolex Laci, ahogy állítólag most már a szocialisták is maguk között hívják, nem akar színt vallani vagyonát illetően, hiszen hiába szerette volna megtudni

a szegedi Fidesz,

hogy az eltitkolt tóparti telken, a felesége nevére kiállított, de üzemben tartott méregdrága luxusterepjárón és karórán kívül van-e még más vagyona Botka Lászlónak, ezt az MSZP és a DK megakadályozta.

Bár a választási együttműködés még kérdéses, bár a kirakatban nagyon látványos az egyet nem értés Gyurcsány Ferenccel, mégis, amikor a baloldal múltjáról, Botka László vagyonáról van szó, hirtelen összezárnak a szocialisták és a DK-sok”

– fogalmazott. Feltette a kérdést, mi lehet az oka annak, hogy az MSZP és a DK képviselői nem szeretnék megmutatni a nagyvilágnak a miniszterelnök-jelölt valós vagyonát. Egyben arról érdeklődött a belügyminiszternél, milyen jogi eljárás lehetséges a valóság, az igazság felderítésére.

Pogácsás Tibor

államtitkár emlékeztetett, a magyar politikusokra vonatkozó vagyonnyilatkozat-tételi rendszer az egyik legszigorúbb Európában. Persze a kérdés az, ki hogyan él vele, illetve milyen módon próbálja vagy nem próbálja kijátszani vagyonnyilatkozat-tételi kötelezettségét.

Kitart amellett,

hogy

„a szegedi szocialisták és DK-sok egyszerűen meg akarják akadályozni, hogy a polgármesterből miniszterelnök lehessen, hiszen ők maguk ártanak azzal miniszterelnök-jelöltjüknek, hogy olyan ügybe taszítják, melynek során hosszú időn keresztül találgatások árnyalhatják, hogy milyen módon milyen mértékű vagyonra tett szert, és ezzel hogyan gazdálkodik”.

A vagyonnyilatkozat vizsgálatára továbbra is a szegedi közgyűlés és annak illetékes, azaz jogi bizottsága jogosult, ez tekintheti meg az eljárás során a hozzátartozók, családtagok bevallását, és az esetleges vizsgálat során megállapításokat vonhat le ezek alapján - ismertette. Csizi Péter szerint viszont továbbra is elfogadhatatlan, hogy Botka László eltitkolta a luxuscikkeit a vagyonnyilatkozatából. „Ha ilyen nagy a titkolózás, akkor feltesszük magunknak azt a kérdést is, vajon ezeket a luxuscikkeket miből vásárolta meg a szocialisták miniszterelnök-jelöltje” – mondta, hozzátéve,

Botka László az elmúlt hetekben minden cselekedetével és megszólalásával hiteltelenné vált a közvélemény előtt.

Pogácsás Tibor erre úgy reagált, a hitelesség vagy hitelképtelenség egyik fontos eleme, hogy Botka László Brüsszelben

Sorossal

tárgyalva a magyar határokat védő

kerítés lebontásáról

egyezkedik: „Nyilvánvalóan ez a találkozó annak az alapját teremti meg, hogy Soros finanszírozhassa azt a kampányt, amellyel aztán Botka László

a magyar emberek, Magyarország biztonságát veszélyeztetve,

az ország érdekeit semmibe véve a kerítést lebontja.”

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.