Írjon nekünk

Közélet

Az év végén már érintőkártyával fizethetünk a buszokon, villamosokon

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

egy_erintes_sajttaj001kf

Az önkormányzat az egyik bankkártya-kibocsájtóval kampányba kezd az e-fizetés népszerűsítésére. Az eddigi szolgáltatások bővülnek, így érintőkártyás fizetés bevezetését tervezik a tömegközlekedési eszközökön. A tervek szerint november végétől lehet használni a járműveken a rendszert.

„Több mint két éve kezdtünk el foglalkozni az okos város projekttel. Tavaly ősztől indult el a készpénzmentes város, azaz bevezettük az elektronikus fizetést az iskolai étkezések díjánál, a távhődíjnál” – mondta Nagy Sándor (Együtt) városfejlesztési alpolgármester azon a sajtótájékoztatón, amelyen bejelentették, bővülnek az önkormányzat e-szolgáltatásai.

Az eltelt időszak alatt újabb helyeken vezették be a lehetőséget, így a vízdíjat és az önkormányzat balatoni nyári táborának díját is ki lehet így egyenlíteni. A leglátványosabbnak pedig a 136 darab, érmével és kártyával működő parkolóautomata üzembe helyezését nevezte. Az eddigi tapasztalataik pozitívak, az ebédet a szülők 46 százaléka fizeti online, a vízdíjat elektronikusan a lakosság 39 százaléka egyenlíti ki, valamint a távhődíjnál összesen 340 fő választotta a lehetőséget. A politikus szerint mindez magasabb minőségűvé teszi a szolgáltatást.

egy_erintes_sajttaj003kf

A fizetési mód népszerűsítésére kampányt indítanak, a MasterCarddal szerződtek ennek érdekében. Majó-Petri Zoltán, az SZKT ügyvezető igazgatója kiemelte, hogy több rendezvényen – futóversenyen, ifjúsági fesztiválon, repülőnapon – népszerűsítik a kártyás fizetési módokat. Megvizsgálják a MasterCarddal az év végéig, hogy hol lehetne még bevezetni az érintőkártyával való fizetést az önkormányzatnál, vagy cégeinél. A kampány karácsonyig tart.

A tavaly sok problémát okozó jegy- és bérletkiadó automaták helyett újakat helyeznek üzembe, a legelső az Aradi vértanúk terén sokan használják már – itt a jegytől a bérletig mindent lehet vásárolni. A parkolás után a tömegközlekedési eszközökön – a DAKK és az SZKT járatain – lehetővé teszik az érintőkártyás fizetést. A szolgáltatás ez esetben nem teljes körű, az egy utazásra feljogosító jegy mellett a 24 és 72 óráig érvényeseket lehet megvenni. A közlekedési társaság ígérete szerint november végén indul a szolgáltatás.

Azt remélik tőle, hogy a buszok, villamosok is pontosabbak lesznek, mert a járművezetőknek kevesebb jegyet kell kiadniuk. Azért, hogy az évi félmillió járművön történő jegyvásárlást minél inkább az automaták felé tereljék, az ár is különbözni fog: a sofőrnél 450 forintos jegyet az automatából 370-ét kaphatjuk meg.

Kommentek

Hírzóna

Megújul Szegvár központja

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Több mint 900 millió forintból.

Tovább olvasom

Közélet

Rovó László: A kitérő válaszok ideje lejárt

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

A városért érzett felelősségből fejtette ki politikai véleményét tőle szokatlan módon a Szegedi Tudományegyetem rektora. Interjú.

Tovább olvasom

Közélet

Ürülék- és vizeletszagot hagyott maga után a cirkusz

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Hiába tisztítottak magasnyomású géppel a cirkusz területén, bűzölgő foltokat hagyott maga után a cirkusz a Rókusi körúton.

Tovább olvasom

Aktuál