Közélet

Az építőiparnak sokszorozó hatása van a gazdaságra

Az építőiparnak sokszorozó hatása van a gazdaságra

2017. június 17., szombat
Az építőiparnak sokszorozó hatása van a gazdaságra
hazepites_epitkezes

Az építőiparnak sokszorozó hatása van a gazdaság teljesítményére, ezért is fontos, hogy kedvező adatokat közölt az ágazatról a Központi Statisztikai Hivatal - mondta Csath Magdolna közgazdász szombat reggel az M1 aktuális csatornán.

Ugyanakkor megjegyezte: figyelembe kell venni azt is: nagyon alacsony bázishoz képest emelkedett több mint 20 százalékkal az építőipar áprilisban. Hozzátette: a kedvező adat hátterében az áll, hogy beindultak az uniós pályázatokhoz kapcsolódó fejlesztések, építkezések, és a lakásfejlesztések is némi állami rásegítéssel. Kérdésnek nevezte, hogy az ágazati kapacitások mennyire tudják majd kielégíteni az igényeket, megnő majd a kereslet az építőipari munkaerő iránt, hiszen a megrendelések elmaradása miatt sokan külföldre mentek dolgozni. A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken közzétette: áprilisban 22,1 százalékkal nőtt az építőipari termelés volumene az egy évvel korábbi, alacsony bázishoz viszonyítva. A márciusi 33,3 százalékos kiugró teljesítményt leszámítva az áprilisi adat is három éves rekordnak számít. Az épületek építése 11,9, az egyéb építményeké 40,2 százalékkal emelkedett.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.