Kultúra

Utolsó és Cirkusz az éjszakában a Szegedi Nemzeti Színház műsorán

Utolsó és Cirkusz az éjszakában a Szegedi Nemzeti Színház műsorán

2017. május 2., kedd
Utolsó és Cirkusz az éjszakában a Szegedi Nemzeti Színház műsorán
nagyszinhaz01kf

A Proton Színház előadását tekintheti meg a közönség a Kisszínházban május ötödikén, míg a Szegedi Nemzeti Színházban a Recirquel Újcirkusz Társulat műsora szerepel május nyolcadikán.

Utolsó - a Proton Színház előadása

Kisszínház 2017. május 5. (péntek) 19 óra

Idilli bevásárlóközpont. Maga a földi paradicsom. Pont olyan, amilyet megérdemeltünk. Egy napon ismeretlen eredetű vírus üti fel a fejét. Pánik alakul ki. Karantént rendelnek el. A bent ragadtak, a túlélésre rendezkednek be. A szükségletek és az ösztönök átveszik az irányítást. A vírus egyre csak terjed. Vajon ki fertőzött és ki nem? Stroboszkóp használata miatt az előadás megtekintését terhes anyáknak, epilepsziásoknak, valamint pacemakerrel rendelkezőknek nem javasoljuk! Kornél: BÁNKI Gergely Herceg: HERCZEG Tamás Tünde: MÁZLÓ Tímea Piroska: SZÉKELY Rozi Imre: BAKSA Imre Béla: FICZERE Béla Patti: TÓTH Orsi Csiga: ADÁNYI Alex Zsó: FÖLDESI Ágnes Vízárús lány: SINKÓ Réka Díszlet: MENCZEL Róbert Jelmez: OLÁH Tímea Dramaturg: BÜKI Dóra Zenei vezető: PUSKÁS Péter Mozgás: GYÖNGYÖSI Tamás Producer: BÜKI Dóra Produkciós vezető: CSATÓ Zsófia Műszaki vezető, világítás: ÉLTETŐ András Hang: BELÉNYESI Zoltán Kellék: NAGY Gergely Színpadmester: CSUNDERLIK Péter Rendezőasszisztens: KISS Ágota Rendező: RÁBA Roland Az előadás szövegét a társulat improvizációinak felhasználásával készítette Rába Roland.

Cirkusz az éjszakában - a Recirquel Újcirkusz Társulat műsora

Szegedi Nemzeti Színház, 2017. május 8. 19 óra

Budapest omladozó tűzfalai között a társulat tagjai közös utazáson vesznek részt, melynek során megkísérlik elérni és beteljesíteni az emberiség ősidők óta áhított vágyát: a repülés tudományának elsajátítását. A történet szerint az artistaművészek egy elveszett vándorcirkusz nyomába erednek, és az epizódszerű jelenetek során felfedezik saját személyiségük legmélyebb rétegeit is. Az újcirkusz filozófiájával összhangban az alkotók nem lineáris történetet mesélnek el: a történelem előtti idők örök érvényű jelképei, a jól ismert mítoszokból megelevenedő szituációk segítenek a nézőnek abban, hogy otthonosan érezze magát az értelmünk helyett inkább az érzéseinkkel megragadható világban. Az előadás címe a virradóra újjászülető klasszikus cirkuszra utal, mely az út során magába vonja az újcirkusz elemeit. Extravagánsan misztikus ruhákba öltöztetett artisták, egy hipnotikus hangon dalra fakadó, tűzvörös hajú narrátor, valamint az élő zongorakíséret olyan álomszerű utazásra invitálja a közönséget, amelyet lehetetlen visszautasítani. A Szeged Első Lions Klub jótékonysági estjére jegyek korlátozott számban kaphatók! https://www.youtube.com/watch?v=SIHxqUN8X6o

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.