Tóth Péter: Felelőtlen Botka László és a baloldal bevándorlásügyben

Cikkünk frissítése óta eltelt 6 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

toth_peter_sajttaj001kf

A Jobbik álláspontja, hogy a kerítés megépítése és a honvédség levezénylése a határhoz szükséges megoldás volt – közölte Tóth Péter, a párt helyi elnöke, aki szerint semmi meglepő nincs Botka László nyilatkozatában. Úgy értékelt sajtótájékoztatóján, felelőtlen az a baloldali politizálás, amely azt mondja, hogy ide meg kell hívni a bevándorlókat.

Nem lepődött meg a szegedi Jobbik Botka László a Reutersnek adott nyilatkozatán. Tóth Péter, a párt önkormányzati képviselője emlékeztetett, hogy az elmúlt két évben is voltak megítélése szerint döbbenetes nyilatkozatai a bevándorlással kapcsolatosan. Emlékeztetett, hogy két éve, amikor Szegedet elárasztotta a migrációs hullám, egyedül a polgármester nem vette azt észre, hogy bevándorlók járnak a városban. Akkor azt nyilatkozta, hogy a helyieket ez nem zavarja.

Hozzátette, tavaly Martin Schulz, az Európai Parlament elnökeként úgy fogalmazott, hogy Szeged, egy „elkötelezetten baloldali város, oda bármelyik menekültet el lehet küldeni”. Tóth Péter elmondta, a német szociáldemokrata politikus kijelentését azóta sem magyarázta meg Botka. „Az, hogy tárt kezekkel várja a bevándorlókat a városvezetés, jól látszott a meghozott intézkedéseken, hiszen az önkormányzati cégek segítették azt a menekülttábort, ami a nagyállomáson alakult ki az Indóház téren” – jegyezte meg. A jobbikos városatya szerint ebbe a sorba illeszkedik a Reutersnek adott nyilatkozata, amely szerint, ha ő lenne Magyarország miniszterelnöke, akkor elbontaná a kerítést. Megjegyezte, igaz erre érkezett egy válasz, hogy úgy értelmezte a szocialisták miniszterelnök-jelöltje ezen kijelentését, hogy abban az esetben bontatná el a kerítést, ha rendeződne a közel-keleti helyzet, illetve ha az uniós határvédelem helyreállna. „Egyelőre azonban az látszik, hogy a migráció, amely a Közel-Kelet és Afrika felől érkezik Európa felé, sajnos nem fog megszűnni, hanem évtizedes problémával kell szembenéznünk.

A Jobbik álláspontja, hogy a kerítés a honvédség levezénylése a határhoz, az szükséges megoldás volt, hogy megállítsuk ezt az elképesztő folyamatot, ami Európára zúdul. Felelőtlen az a baloldali politizálás, amely azt mondja, hogy ide meg kell hívni a bevándorlókat” – szögezte le Tóth Péter. Meglátása szerint egyértelműen látszódik, hogy gazdasági bevándorlókról van szó, nem pedig menekültekről, továbbá a manchesteri események kapcsán az látszik, hogy az iszlám meg akarja szállni Európát, és adott esetben a terrortól sem riad vissza.

Aggályokat vet fel Tóth szerint az MSZP miniszterelnök-jelöltjével kapcsolatban az is, hogy saját állításait cáfolja sorra. Erre példaként elmondta, hogy februárban még azt szerepeltette az MSZP programjában, hogy nyilvánosságra hoznák az adóbevallásokat, ám ezzel szemben a sajátját titkolja, mint ahogy a vagyonnyilatkozat-tételi eljárást sem vállalta. A jobbikos városatya azt mondta, a pártjuk ezt rendezte, mind az országgyűlési, mind pedig az önkormányzati képviselőik családtagjainak is elérhetőek a vagyonnyilatkozatai. Úgy értékelt, ha valakinek nincs titkolnivalója, akkor nyilvánosságra tudja hozni a vagyonnyilatkozatát, ráadásul ha azzal kampányol, hogy az adóbevallásokat is nyilvánosság tenné, akkor példát illene mutatnia.

Előző sztori

Baleset okozóját keresi a rendőrség

Következő sztori

Miniszterelnök-jelöltjéről dönt az MSZP szombati kongresszusán