Közélet

Sztárügyvéd is megszólalt Botka vagyonnyilatkozatáról

Sztárügyvéd is megszólalt Botka vagyonnyilatkozatáról

2017. május 20., szombat
Sztárügyvéd is megszólalt Botka vagyonnyilatkozatáról
futobarnabás1

Akár egy évig terjedő szabadságvesztés is járhat azért, ha kiderül, hogy Botka László szándékosan adott be hiányos vagyonnyilatkozatot – nyilatkozta portálunknak Futó Barnabás budapesti sztárügyvéd.

Mint arról beszámoltunk,

vagyonnyilatkozat-tételi eljárást kezdeményezett

a Fidesz szegedi szervezete

Botka László

ellen, tisztán akarnak ugyanis látni valós vagyoni helyzetét illetően . Az utóbbi hetekben számos sajtóhír megjelent abban a témában, hogy a szegedi polgármester, az MSZP miniszterelnök-jelöltje vagyonnyilatkozatából kimaradt egy több millió forint értékű Rolex óra és egy közel 300 négyzetméteres telek is. Azt is megírtuk,

komoly jogi, politikai és kommunikációs viták várhatóak

a szocialista politikus bevallásával kapcsolatban. Portálunknak ezúttal egy budapesti sztárügyvéd fejtette ki álláspontját. „Büntetőjogi szempontból vizsgálva úgy tűnik, hogy fennáll a hamis magánokirat felhasználásának megalapozott gyanúja. A Büntető Törvénykönyv 345. paragrafusa szerint akár egy évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető, ha kiderül, hogy Botka László szándékosan, és nem gondatlanságból használta a meghamisított tartalmú nyilatkozatot” – fejtette ki a SZEGEDma.hu-nak

Futó Barnabás

. A budapesti sztárügyvéd nem ért egyet

Ligeti Miklós

, a Transparency International Magyarország jogi igazgatójának korábbi kijelentésével, mely szerint a politikusoknál az illetékes nyomozóhatóság a gondatlanságot feltételezi, és nem vizsgálja meg a szándékosság gyanúját. „A büntetőjog nem ismeri a jóhiszeműség kifejezést, így mindig meg kell róla bizonyosodni, hogy fennáll-e a szándékosság. Nincs a politikusok számára kedvezmény” – mondta a jogász, aki még hozzátette, így Botka Lászlónak bizonyítania kell, hogy nem szándékosan tette közzé a hamis vagyonnyilatkozatát. „Ha ez sikerül, akkor természetesen megszűnik ellene az eljárás, hiszen nem követett el bűncselekményt” – fejtette ki.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.