Negyedik alkalommal rendezik meg a Híd-kör félmaratont

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

hidkorfutas001

A Platán SE idén is megrendezi a már hagyományosnak mondható, május végi sporteseményét, a Híd-kör futást.

A Közép Kikötő sornál, a volt Tisza Gyöngye elől rajtol el május 27-én, 16 órakor a IV. Híd-kör félmaraton és örömfutás. Ahogy azt az előző években már megszokhatták, ezúttal is különböző távokon indulhatnak el a résztvevők: a kevésbé rutinos futók a 4,5 kilométeres, úgynevezett egy Híd-kört választhatják, míg a gyerekek és a kezdő futók a két kilométeres távon próbálhatják ki magukat. A gyakorlottabb futóbarátok nekivághatnak a 10,5 kilométeres „negyed maratonnak”, míg a leghosszabb táv a 21,1 kilométeres félmaraton lesz.

Az előző évekhez hasonlóan a Híd-kör futás nyomvonala a két szegedi hidat, és a Tisza-partot érinti, míg a hosszabb távokon ez kiegészül az újszegedi Tisza-parttal és a töltéssel. A két kilométeres távot az újszegedi Tisza-parton teljesíthetik a versenyzők: a Bertalan híd felé, és vissza is egy-egy kilométerre bontva.

A rövid távoknál a befutó után a versenyzőket frissítési pont várja, valamint minden induló egy teljesítési emlékéremmel gazdagodik. Ezen felül egy adag meleg ételt is elfogyaszthatnak a sportolók, továbbá tartalmazza a nevezési díj azt a chipet, amellyel az időmérés zajlik. A hosszabb távokon indulók 4-6 kilométerenként elhelyezett frissítési pontokon pótolhatják az elveszített energiát és folyadékot, illetve kapnak a rendezvény emblémájával ellátott technikai pólót, valamint egy rajtcsomagot.

A négy táv első három helyezettjei külön férfi és női kategóriában érmet, oklevelet és ajándékcsomagot kapnak. A szervezők minden mozgást és sportot szerető egyéni és családi résztvevőt szeretettel várnak.

Előző sztori

Bíróság előtt az albán kábítószercsempész

Következő sztori

Csaknem 9 tonna fagyasztott hústerméket foglalt le a NÉBIH + VIDEÓ