Közélet

LMP: az összes képviselő álljon ki a gyűlöletkeltés ellen!

LMP: az összes képviselő álljon ki a gyűlöletkeltés ellen!

2017. május 15., hétfő
LMP: az összes képviselő álljon ki a gyűlöletkeltés ellen!

Az LMP továbbra is azt várja a parlamenti pártoktól és az összes országgyűlési képviselőtől, hogy ne csak együtt fogadják el, de közösen is jegyezzék azt a politikai nyilatkozatot, amelyben a gyűlöletkeltés, a gyűlöletbeszéd és a gyűlöletre uszítás ellen emelnének szót.

Szél Bernadett

társelnök hétfői sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott: ma már újságírókat bántalmaznak, politikusok erőszakkal fenyegetőznek, közírók uszítanak komplett társadalmi csoportok ellen. Ismertette: a kormánypártoktól még semmilyen választ nem kaptak kezdeményezésükre, de az MSZP-től sem érkezett még egyértelmű válasz, a DK pedig bojkottálja a parlamenti munkát. A Jobbik és a többi független képviselő azonban kezdeményezésük mellett áll - tette hozzá.

Hadházy Ákos

társelnök a tájékoztatón gyávának nevezte a kormányt, amiért képviselőik nem támogatták a külügyi bizottságban azon határozati javaslatukat, amely az Európai Néppárt Máltán elfogadott állásfoglalásának szó szerinti fordítása a nyugati demokráciák ellen irányuló orosz dezinformációs tevékenység ellen.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.