LMP: az összes képviselő álljon ki a gyűlöletkeltés ellen!

Cikkünk frissítése óta eltelt 6 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Az LMP továbbra is azt várja a parlamenti pártoktól és az összes országgyűlési képviselőtől, hogy ne csak együtt fogadják el, de közösen is jegyezzék azt a politikai nyilatkozatot, amelyben a gyűlöletkeltés, a gyűlöletbeszéd és a gyűlöletre uszítás ellen emelnének szót.

Szél Bernadett társelnök hétfői sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott: ma már újságírókat bántalmaznak, politikusok erőszakkal fenyegetőznek, közírók uszítanak komplett társadalmi csoportok ellen.

Ismertette: a kormánypártoktól még semmilyen választ nem kaptak kezdeményezésükre, de az MSZP-től sem érkezett még egyértelmű válasz, a DK pedig bojkottálja a parlamenti munkát. A Jobbik és a többi független képviselő azonban kezdeményezésük mellett áll – tette hozzá.

Hadházy Ákos társelnök a tájékoztatón gyávának nevezte a kormányt, amiért képviselőik nem támogatták a külügyi bizottságban azon határozati javaslatukat, amely az Európai Néppárt Máltán elfogadott állásfoglalásának szó szerinti fordítása a nyugati demokráciák ellen irányuló orosz dezinformációs tevékenység ellen.

Előző sztori

Szegedre is megérkezik a Drogmentes maraton

Következő sztori

Újabb szocialista korrupciós botrányra derült fény