Kubatov: Hatékonyabb Fideszre van szükség Szegeden

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

kubatov_gabor_nemzeti_konzultacios_est25_gs

A keddi nemzeti konzultációs fórumon nagyinterjút készítettünk Kubatov Gáborral, a Fidesz ügyvezető alelnökével, akivel a szegedi jobboldalt feszítő problémákról és a helyi polgári közösség jövőképéről is beszélgettünk. Az interjút csütörtökön olvashatják majd portálunkon, addig is egy kis kedvcsináló beharangozó: a középpontban Szeged múltja, jelene és jövője.

„El kell ismerni, mi a Botka Lászlót megelőző időszakban, Bartha László polgármestersége alatt rosszabbak voltunk, mint a mostani szocialista városvezetés, tehát nem kell csodálkozni a vereségeken, mindemellett Botka Lászlót sem tartom jó városvezetőnek, Szeged az adottságaihoz képest nagyon alul teljesít. Hosszú elemzést követően jutottam erre a következtetésre, és nem is vagyok ebben megrengethető. Ha egy személyt kell megneveznem, aki a sorozatos szegedi kudarcaink oka vagy felelőse, az bizonyosan Bartha László, aki történelmi esélyt játszott el 1998–2002 között. Ebben a négy évben Debrecen és Szeged egyforma támogatást kapott az akkori Fidesz-kormányzattól, de nem ugyanoda jutott, és az sem véletlen, hogy egészen más irányt vett Bartha László és Kósa Lajos politikai karrierje is. Ráadásul Bartha László 2006 környékén, ellenzéki időkben, elhagyta a Fideszt, és mikor visszaadta a pártkönyvét, azt mondta: ”Orbán Viktor mellett csak a leghűségesebb kutyái maradnak”. Ezzel szemben mi másként gondolunk a közösségünkre, mi jóban, rosszban ott maradtunk, kitartottunk, és ezek után is össze fogunk tartani. Egy szó mint száz: amíg én ügyvezető alelnök vagyok, addig a bukott, a pártját később cserben hagyó, a bajtársiasságot, a hűséget sutba dobó politikus számára nincs visszaút a Fidesz közelébe” – mondta a szegedi jobboldal múltjáról, kudarcainak okáról Kubatov Gábor.

Ami a jövőt illeti, az alelnök elárulta, nem véletlenül töltött el egy teljes napot Szegeden: célja, hogy társakat találjon ahhoz a tervhez és ahhoz a munkához, melynek célja a szegedi polgári jobboldal rendbe tétele. „Tisztességes, dolgozni akaró, a szegedieket szolgálni képes embereket várunk a sorainkba, akik nem a pozíciót keresik, hanem a munkát, és nem azt nézik, hogy lehet a másikat leradírozni a térképről, hanem elkötelezettek a minél szélesebb összefogás iránt. A munka, az egyetértés, az őszinteség, a bajtársias közösség létrehozása jót fog tenni a szegedi jobboldalnak. Szeretnénk, ha ennek lenne presztízse: tehát megbecsülni a közösséget, büntetni az árulást! Nem kívánunk olyanokkal együtt dolgozni, akik viszályt szítanak, csakis olyanokkal ülünk egy hajóba, akik tele vannak tervekkel, irányítani és fejleszteni szeretnék ezt a nagy lehetőségek előtt álló várost.”

További részletek csütörtöki nagyinterjúnkban!

Előző sztori

Novák Katalin: jövőre 79 milliárd forint jut gyermekétkeztetésre

Következő sztori

DK: a baloldali pártok vezetői hozzák nyilvánosságra családtagjaik vagyonnyilatkozatait!