Fidesz: azért fogadják Botkát Brüsszelben, mert lebontaná a kerítést (FRISSÍTVE)

Cikkünk frissítése óta eltelt 6 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Botka László

A Fidesz kommunikációs igazgatója szerint azért fogadják Botka László szegedi polgármestert, MSZP-s miniszterelnök-jelöltet szerdán Brüsszelben, mert megígérte, hogy lebontja a határkerítést.

Hidvéghi Balázs budapesti sajtótájékoztatóján kijelentette, ezen a napon születik meg a megállapodás az Európai Bizottság (EB) és a szocialista politikus között arról, hogy Botka László megnyitja a határokat a migránsok előtt.

“Bizonyára csupán a véletlenek furcsa összjátéka”, hogy Soros György is éppen szerdán tartózkodik Brüsszelben – fogalmazott, megjegyezve: “micsoda érdekes egybeesés”. Jelezte: az üzletember tárgyalópartnere egyenesen a migrációs ügyekért felelős uniós biztos, Dimitrisz Avramopulosz, aki már többször eljárással fenyegette meg Magyarországot.

Az MSZP miniszterelnök-jelöltje közben az EB első alelnökével folytat megbeszéléseket; Frans Timmermans többször élesen bírálta Magyarországot, és szerinte el kellene fogadni a kötelező betelepítést – jegyezte meg a Fidesz kommunikációs igazgatója. Úgy folytatta, hogy a szegedi polgármester találkozik az Európai Parlament szociáldemokrata képviselőcsoportjának vezetőjével, Gianni Pittellával is, aki néhány hete “fejhangon kiabált” az uniós intézményben, Orbán Viktor miniszterelnököt bírálva és azt nyomatékosítva, hogy nem akar kerítést látni.

Hidvéghi Balázs azt mondta: Botka László és Soros György tárgyalásai “minden jel szerint” a kerítés lebontását és a migránsok betelepítését készítik elő. Az MSZP miniszterelnök-jelöltje Soros György embere, “erre már bizonyíték is van, az érintettek nem is leplezik”. Úgy látszik, Soros Györgynek “elég egyet csettintenie”, a szegedi polgármester máris indul Brüsszelbe, hogy meghallgassa “gazdája” megrendeléseit, és asszisztáljon a Magyarország elleni migrációs nyomáshoz – tette hozzá.

A Fidesz kommunikációs igazgatója azt kérdést intézte a szocialista politikushoz: találkozik-e szerdán személyesen Soros Györggyel, és ha igen, miről fognak még tárgyalni a fentieken túl? Azt is felvetette, hogy vajon mit kap az MSZP azért cserébe, hogy Botka László ígéretet tett a kerítés lebontására? Ezt joguk van tudni a magyar embereknek – szögezte le.

A sajtótájékoztatón egy újságíró azt mondta, egy atv.hu-s interjúban a szegedi polgármester úgy nyilatkozott, hogy nem találkozik Soros Györggyel. Azt kérdezte Hidvéghi Balázstól, hogy ezt nem fogadják-e el válaszként. A kommunikációs igazgató úgy felelt: Botka László és az MSZP nem játszik tiszta lapokkal. A szocialisták valamit mondanak Magyarországon, aztán egészen másként cselekednek Brüsszelben. Mivel “kétszínűek”, nem lehet bennük megbízni, a Fidesz “kíváncsian” várja az egyenes választ. Vagy esetleg titkos a találkozó? – vetette fel.

Arra a kérdésre, hogy van-e konkrét információ a megbeszélésről, Hidvéghi Balázs úgy válaszolt: mind az MSZP-s miniszterelnök-jelölt, mind az EB álláspontja világos a migrációról. “Túl sok az egybeesés a mai napon és az elmúlt időben”, és ezek mind azt húzzák alá, hogy a szegedi polgármester és Soros György megállapodást kötnek – vélekedett, megjegyezve: ez történhet szóban vagy írásban is, erről nincs információjuk.

A Botka László és Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció elnöke közötti “üzengetésre” a Fidesz kommunikációs igazgatója úgy reagált, hogy az a baloldal belső hatalmi harcáról, pozíciókról, befolyásszerzésről szól. A baloldal önmagával van elfoglalva, miközben kiemelt ügyekben a magyarok érdekével ellentétes álláspontra helyezkedik – hangoztatta.

Arra a kérdésre, mit gondolnak arról, hogy több mint egymilliárd forintnyi támogatást nyert el Pusztaottlaka, ahol korábban az a Simonka György fideszes országgyűlési képviselő töltötte be a polgármesteri posztot, akivel összefüggésben vizsgálat folyik uniós pénzeket érintően, Hidvéghi Balázs úgy felelt: a vizsgálat még nem mutatott ki szabálytalanságot. Másrészt, nincs probléma azzal, ha egy képviselő sikeresen lobbizik a saját körzete érdekében, és örvendetes, hogy fejlesztések valósulnak meg – mondta a Fidesz kommunikációs igazgatója.

Előző sztori

Az NFM meghosszabbítja a májusi bérletek érvényességi idejét

Következő sztori

Hamisan vádolta meg Botka titkárnője – feljelentés tett Szabó Bálint