Írjon nekünk
Nemzeti Konzultáció

Közélet

A fedett uszoda építőjének kell körforgalmat építenie az Etelka soron – a benzinkút sem szűnik meg (FRISSÍTVE)

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

penzugyi_biz_ules07_gs

Az Etelka sori fedett uszoda parkolóját egy körforgalmon keresztül lehet majd megközelíteni, ám ennek útjában van egy benzinkút. A tulajdonossal megegyezett az önkormányzat, megveszik a telek egy részét, valamint a felépítmények és műtárgyak áthelyezésének költségeit is állja a város. A benzinkút is működhet természetesen tovább.

A fedett uszoda építésén túl egy körforgalmat is kialakítanak az Etelka soron a Tápai és a Kereszttöltés utcák találkozásánál, hogy könnyebben megközelíthető legyen a létesítmény parkolója, és ne alakuljon ki nagy dugó egy-egy sportrendezvény idején a környéken. A körforgalom kialakításához azonban az ott lévő benzinkút és garázs útban van, ezért vételi ajánlattal élt az önkormányzat, így nincs szükség kisajátításra. A pénzügyi bizottság elé került előterjesztésből kiderült, hogy az önkormányzat által kinézett telekrész nagyjából 3,3 milliót ér, a felépítmények és műtárgyak áthelyezése pedig több mint 16 millióba fog kerülni az előzetes becslés szerint. Ennek költségeit is az önkormányzat állja. A benzinkút ettől függetlenül természetesen továbbra is zavartalanul működik majd tovább. Szentgyörgyi Pál alpolgármester elmondta, az uszoda kivitelezőjének kell majd a körforgalmat is kialakítania, vagyis komplex feladat hárul majd a közbeszerzés győztesére. Az előterjesztést egyhangúlag megszavazták a bizottság tagjai.

Kérdés és hozzászólás nélkül fogadták el a 100%-ban önkormányzati tulajdonú társaságok vezetőinek prémiumát tartalmazó előterjesztést is. Éves alapbérük 30%-át kaphatják meg prémiumként az önkormányzati cégvezetők, amely több feltételhez kötött. Például az üzleti tervben elfogadott mérleg szerinti eredmény nem romlik. Amennyiben a tulajdonos önkormányzat év közben üzleti tervet érintő döntést hoz, akkor azt is figyelembe kell venni. A társaságok igazgatóinak kell saját maguk munkáját értékelni, majd a városüzemeltetési iroda javaslatot tesz a pénzügyi bizottságnak, hogy ki milyen arányú prémiumot kaphasson. Ebből az derült ki, hogy három cégvezető az adható 30%-nál kevesebbet kap, a Szeged és Térsége Turisztikai Nkft. vezetője pedig egyáltalán nem kap prémiumot, ugyanis romlott a cég mérleg szerinti eredménye. Éves alapbére 20%-át kapja meg Majó-Petri Zoltán, az SZKT ügyvezetője, a RITEK Zrt. vezérigazgatója, Drégelyi Zoltán 27,32%-ot, a Szegedi Rendezvény- és Médiaközpont Nkft.-t igazgató Jávorszky Iván 20,65%-át kapja meg éves bérének prémiumként. Az IKV Zrt., a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft., a Szegedi Sport és Fürdők Kft., a Szegedi Városkép és Piac Kft., a Szegedi Szabadtéri Nonprofit Kft., a Szegedi Vadaspark Nkft. és a Szeged Pólus Nkft. igazgatói pedig megkapják éves bérük 30%-át.

Tovább olvasom

Közélet

Milliárdos hiány közepette osztanak prémiumot az önkormányzati cégvezetőknek

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szabó Bálint szerint álságos, hogy a cégvezetők prémiumot kapnak, miközben az alkalmazottakat megszorítások érik.

Tovább olvasom

Egészség

Újabb két fertőzöttet diagnosztizáltak Csongrád-Csanádban

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Meghalt egy idős beteg, tizeneggyel nőtt a betegek száma Magyarországon.

Tovább olvasom

Hírzóna

Indiánok lepték el a makói Erzsébet-házat

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Máté Roland műsorvezető lesz a táborzáró vendége.

Tovább olvasom

Aktuál