Közélet

Szegedi ellenzék: Kudarcot vallott Rácz Attila a Cserepes sori piac élén! (FRISSÍTVE)

Szegedi ellenzék: Kudarcot vallott Rácz Attila a Cserepes sori piac élén! (FRISSÍTVE)

2017. április 19., szerda
Szegedi ellenzék: Kudarcot vallott Rácz Attila a Cserepes sori piac élén! (FRISSÍTVE)
cserepes_sor009kf

Szabó Bálint, a kereskedők segítője és Német Ferenc, a Fidesz Szeged elnökségi tagja is azonos álláspontra jutott a Cserepes sori piac 2016. évi beszámolóját és a 2017-es terveit megismerve. Szerintük alaptalanul hivatkozik a médiától a sztrájkoló kereskedőkig különböző okokra a piacvezető, mert valójában egyedül a cég irányítója felelhet azért, mert nem sikerült teljesíteni a szándékait, s a tervbe vett nyereségnek még a fele sem jött össze.

Nagy port kavart fel beszámolónk

a pénzügyi bizottság szerda reggeli üléséről. Mint ismeretes, a 2016-os évben a tervezett több mint 13 millió forint helyett kevesebb, mint 6 millió forintos nyereséget ért el az új igazgató vezetése alatt a Cserepes sori piac. Ez az adózás utáni eredmény ugyan szebb a hasonló összegű tavalyi veszteségnél, viszont töredéke a 2011-2014 között megszokott évi 13,2-17,1 millió forintos nyereségnek, amely

Rácz Attila

elődjéhez köthető. Cikkünkre először Rácz Attila, a Cserepes sori Piac Kft. vezetője reagált, aki ugyan nem vitatta az általunk leírtakat, viszont a felelősséget

Szabó Bálintra

hárította, akit „fizetett politikai provokátornak” nevezett, s hazugsággal vádolt. Levelét – (kommentelőink számítása szerint) Szabó Bálint nevének hatodik leírásával – azzal zárta, hogy „csak kárt okozott mind a kereskedőknek, mind a piacnak, amelyért bíróság előtt fog felelni”. Nem okozott meglepetést, hogy megszólított, azaz az elégedetlen bérlőket segítő jogász is azonnal reagálni kívánt a SZEGEDma hírportálon:

cserepes_sor005kf

„Nevetséges az, amit Rácz Attila nyilatkozik. Lassan már az áprilisi hóért is én leszek felelős” – vélekedett Szabó Bálint. Hangsúlyozta, már kinevezésekor tiltakoztak a személye ellen, a kereskedők pedig már Szabó megjelenése előtt aláírásokat gyűjtöttek Rácz intézkedései ellen. „Nemcsak azért, mert pártkatonából,

Újhelyi István

MSZP-s EP-képviselő titkárából lett cégvezető, hanem mert az első lépésekből látszott, hogy nem alkalmas a feladatra. A kerekedők közül nem kevesen elmentek egyoldalú lépései miatt, vagy azért, mert nem törődött velük, vagy a nagy bérleti díjemeléseket nem tudták kigazdálkodni” – fogalmazta meg véleményét. Emlékeztetett rá, hogy már tavaly megpróbálta bevezetni az áfát Rácz, azonban a NAV végül ezt meghiúsította, mert nem vette figyelembe a vonatkozó törvény előírásait. Kritizálta azt, hogy mindenki mást hibásnak nevezett Rácz Attila a kialakult helyzetért, egyedül saját magát nem. Kiemelte, többször a sajtót okolja problémáiért, pedig jelentős összeget fizetett a Délmagyarországnak azért, hogy PR-anyagokkal népszerűsítették a piacot, valamint új irányítóját, s még egy sétáló dinoszauruszt is bevetettek. „Egyetlen egy ember felelős a kialakult állapotokért: Rácz Attila, a cég vezetője. Egy jó tanácsot tudok neki adni: távozzon a piac éléről” – zárta szavait Szabó Bálint.

nemet_ferenc02_gs

A bizottsági ülés hallgatóságában foglalt helyet

Német Ferenc

, a szegedi Fidesz elnökségi tagja. Megdöbbentette, hogy ezt a beszámolót kérdés nélkül fogadták el. „Végig azt állították, hogy nincs probléma, most mégis mást mutatnak a számok. Tényszerűen elmondható, hogy a piac igazgatója azért pereskedett, pereskedik, hogy kitegye a bérlőit. A nem önkormányzati vállalkozói szférában teljesen egyértelmű lenne, hogy aki ilyet tesz, az alkalmatlan a feladatai ellátására. Pedig Botka László szakembereket és pályáztatást ígért a cégvezetők esetében, itt azonban mégsem ezt történt” – mutatta be álláspontját a politikus. Szerinte Rácz Attila szakmai hozzáértését jogosan kritizálhatják, mert a fizetős parkolás szolgáltatás elindításával kevesebb vásárló jött be, s a számviteli törvény nem ismeretéből fakadhat az, hogy megpróbálta már 2016-ban az áfát bevezetni. „Ez azért döbbenet, mert az MSZP Pénzügyi Ellenőrző Bizottságának a tagja volt!” – emelte ki. „Nyugodtan hivatkozhat még Putyinra és Trumpra is, de a sportból tudjuk, hogy a győztesnek, a sikeresnek nem kell magyarázkodni, az eredmény minősít minden vezetőt” – értékelte Német Ferenc Rácz Attilának a beszámolóban felsorolt érveit. "A tények makacs dolgok, amivel se Szabó Bálint se Németh Ferenc nem tud vagy nem akar szembe nézni, ezért a nyilvánvaló hazugságokkal nem kívánok foglalkozni. Akik ismerik a helyzetet, megélik a piac mindennapjait tudják, hogy Szabó Bálint eddig minden általa képviselt ügyet elvesztett, csupán egy fizetett politikai bajkeverő. Ez most is jól látszik, mert egy követ fúj a bukott fideszes politikussal. Már a cikk címe is erről árulkodik, ahol Szabó a "Szegedi ellenzék" tagjaként nyilatkozik" - írta válaszközleményében Rácz Attila.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.