/

Szegedi ellenzék: Kudarcot vallott Rácz Attila a Cserepes sori piac élén! (FRISSÍTVE)

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

cserepes_sor009kf

Szabó Bálint, a kereskedők segítője és Német Ferenc, a Fidesz Szeged elnökségi tagja is azonos álláspontra jutott a Cserepes sori piac 2016. évi beszámolóját és a 2017-es terveit megismerve. Szerintük alaptalanul hivatkozik a médiától a sztrájkoló kereskedőkig különböző okokra a piacvezető, mert valójában egyedül a cég irányítója felelhet azért, mert nem sikerült teljesíteni a szándékait, s a tervbe vett nyereségnek még a fele sem jött össze.

Nagy port kavart fel beszámolónk a pénzügyi bizottság szerda reggeli üléséről. Mint ismeretes, a 2016-os évben a tervezett több mint 13 millió forint helyett kevesebb, mint 6 millió forintos nyereséget ért el az új igazgató vezetése alatt a Cserepes sori piac. Ez az adózás utáni eredmény ugyan szebb a hasonló összegű tavalyi veszteségnél, viszont töredéke a 2011-2014 között megszokott évi 13,2-17,1 millió forintos nyereségnek, amely Rácz Attila elődjéhez köthető.

Cikkünkre először Rácz Attila, a Cserepes sori Piac Kft. vezetője reagált, aki ugyan nem vitatta az általunk leírtakat, viszont a felelősséget Szabó Bálintra hárította, akit „fizetett politikai provokátornak” nevezett, s hazugsággal vádolt. Levelét – (kommentelőink számítása szerint) Szabó Bálint nevének hatodik leírásával – azzal zárta, hogy „csak kárt okozott mind a kereskedőknek, mind a piacnak, amelyért bíróság előtt fog felelni”. Nem okozott meglepetést, hogy megszólított, azaz az elégedetlen bérlőket segítő jogász is azonnal reagálni kívánt a SZEGEDma hírportálon:

cserepes_sor005kf

„Nevetséges az, amit Rácz Attila nyilatkozik. Lassan már az áprilisi hóért is én leszek felelős” – vélekedett Szabó Bálint. Hangsúlyozta, már kinevezésekor tiltakoztak a személye ellen, a kereskedők pedig már Szabó megjelenése előtt aláírásokat gyűjtöttek Rácz intézkedései ellen. „Nemcsak azért, mert pártkatonából, Újhelyi István MSZP-s EP-képviselő titkárából lett cégvezető, hanem mert az első lépésekből látszott, hogy nem alkalmas a feladatra. A kerekedők közül nem kevesen elmentek egyoldalú lépései miatt, vagy azért, mert nem törődött velük, vagy a nagy bérleti díjemeléseket nem tudták kigazdálkodni” – fogalmazta meg véleményét. Emlékeztetett rá, hogy már tavaly megpróbálta bevezetni az áfát Rácz, azonban a NAV végül ezt meghiúsította, mert nem vette figyelembe a vonatkozó törvény előírásait.

Kritizálta azt, hogy mindenki mást hibásnak nevezett Rácz Attila a kialakult helyzetért, egyedül saját magát nem. Kiemelte, többször a sajtót okolja problémáiért, pedig jelentős összeget fizetett a Délmagyarországnak azért, hogy PR-anyagokkal népszerűsítették a piacot, valamint új irányítóját, s még egy sétáló dinoszauruszt is bevetettek. „Egyetlen egy ember felelős a kialakult állapotokért: Rácz Attila, a cég vezetője. Egy jó tanácsot tudok neki adni: távozzon a piac éléről” – zárta szavait Szabó Bálint.

nemet_ferenc02_gsA bizottsági ülés hallgatóságában foglalt helyet Német Ferenc, a szegedi Fidesz elnökségi tagja. Megdöbbentette, hogy ezt a beszámolót kérdés nélkül fogadták el. „Végig azt állították, hogy nincs probléma, most mégis mást mutatnak a számok. Tényszerűen elmondható, hogy a piac igazgatója azért pereskedett, pereskedik, hogy kitegye a bérlőit. A nem önkormányzati vállalkozói szférában teljesen egyértelmű lenne, hogy aki ilyet tesz, az alkalmatlan a feladatai ellátására. Pedig Botka László szakembereket és pályáztatást ígért a cégvezetők esetében, itt azonban mégsem ezt történt” – mutatta be álláspontját a politikus. Szerinte Rácz Attila szakmai hozzáértését jogosan kritizálhatják, mert a fizetős parkolás szolgáltatás elindításával kevesebb vásárló jött be, s a számviteli törvény nem ismeretéből fakadhat az, hogy megpróbálta már 2016-ban az áfát bevezetni. „Ez azért döbbenet, mert az MSZP Pénzügyi Ellenőrző Bizottságának a tagja volt!” – emelte ki.

„Nyugodtan hivatkozhat még Putyinra és Trumpra is, de a sportból tudjuk, hogy a győztesnek, a sikeresnek nem kell magyarázkodni, az eredmény minősít minden vezetőt” – értékelte Német Ferenc Rácz Attilának a beszámolóban felsorolt érveit.

“A tények makacs dolgok, amivel se Szabó Bálint se Németh Ferenc nem tud vagy nem akar szembe nézni, ezért a nyilvánvaló hazugságokkal nem kívánok foglalkozni. Akik ismerik a helyzetet, megélik a piac mindennapjait tudják, hogy Szabó Bálint eddig minden általa képviselt ügyet elvesztett, csupán egy fizetett politikai bajkeverő. Ez most is jól látszik, mert egy követ fúj a bukott fideszes politikussal. Már a cikk címe is erről árulkodik, ahol Szabó a “Szegedi ellenzék” tagjaként nyilatkozik” – írta válaszközleményében Rácz Attila.

Default thumbnail
Előző sztori

Stabil internet a megbízható üzleti működés alapja

Default thumbnail
Következő sztori

Gyakorlatközpontú programokkal népszerűsíti a szakképzést a Szakmák éjszakája

Legutóbbi hasonló cikkek