Szegeden találkoztak és készültek feladataikra az ÁGOTA önkéntesei + FOTÓK

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

onkenteskepzo_vasarnap01_gs

Az önkéntesség jelentőségéről és a civil kurázsi fontosságáról esett szó az ÁGOTA Alapítvány idei első negyedévi önkéntes felkészítőjén a Csongor téri Közösségi Házban.

Az ÁGOTA Alapítvány több mint félezer önkéntessel dolgozik országszerte. Önkénteseik komoly, segítő munkát végeznek azért, hogy segítsék a család nélkül nevelkedő és az általában veszélyeztetett gyermekeket és családjaikat.

„Az önkéntesség nagyon komoly felelősség” – vallja Kothencz János az ÁGOTA alapítója. „Amikor önként vállalunk egy feladatot, nagyon mélyen hiszünk annak sikerében, egyébként nem is fognánk bele. Ahhoz, hogy jó érzéssel végezzük ezt a munkát, felkészültnek kell lennünk, nemcsak nekünk, hanem önkénteseinknek is. Ezeken a találkozókon beszélünk az állami gondoskodásban élő gyermekek és fiatalok speciális élet- és érzésállapotbeli sajátosságairól, pedagógiai-pszichológiai hátteréről.”

Az ÁGOTA Alapítvány az elmúlt húsz évben évente több száz élményprogramot, tábort, családi és integrációs napot valósított meg az állami gondoskodásban élő és veszélyeztetett gyermekek, valamint családjaik számára. Önkénteseink nemcsak Szegeden, hanem az ország valamennyi megyéjében végzik tevékenységüket az alapítvány célkitűzéseinek megfelelően. Várják továbbra is az új önkéntesek jelentkezését!

no images were found

Előző sztori

Negyedjére osztották a pofonokat Algyőn + FOTÓK

Következő sztori

OLAF-jelentés - Borbély Lénárd: úgy tűnik, minden szál Demszkyékhez és az MSZP-hez vezet

Legutóbbi hasonló cikkek