Bulvár

Csaknem 2500 doboz cigarettát foglaltak le Röszkén és Ásotthalmon

Csaknem 2500 doboz cigarettát foglaltak le Röszkén és Ásotthalmon

2017. április 23., vasárnap
Csaknem 2500 doboz cigarettát foglaltak le Röszkén és Ásotthalmon

Csaknem 2500 doboz adózatlan cigarettát találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei három személygépjárműben Röszkén és Ásotthalmon. A dohányterméket lefoglalták, a sofőrök ellen feljelentést tettek a NAV pénzügyi nyomozóinál.

A NAV munkatársai egy osztrák rendszámú Ford személygépjárművet ellenőriztek Ásotthalmon. Az autóban egyedül utazó szerb nő úgy nyilatkozott, hogy bejelenteni való árut nem visz magával. A pénzügyőrök a nyilatkozatot elfogadták, azonban a kocsit körbejárva, a lökhárítókon átalakítás nyomaira lettek figyelmesek, ezért a járművet szigorított ellenőrzésre félreállították. A kutatásban részt vett Harley, a cigaretta és kábítószer felderítésére kiképzett szolgálati kutya. Harley a gépkocsi több pontjánál jelzést adott. A kutya szimata nem csalt, ugyanis a lökhárítókból, valamint az üzemanyagtartály lerekesztett részéből összesen 1866 doboz Chesterfield márkájú, magyar adójegy nélküli cigaretta került elő. Ezzel egy időben egy szerb Opel Zafirát és annak négy szerb utasát ellenőrizték a pénzügyőrök Röszkén. A vizsgálók gyanúját a lökhárítóra felhelyezett, házilag készített fa takaróléc keltette fel, ezért szigorított vizsgálatot tartottak. A gyanú beigazolódott, hiszen a lökhárítóból, a hátsó ajtó kárpitja mögül és a motortérből, zokniba csavarva, összesen 390 doboz Marlboro és Chesterfield márkájú adózatlan cigaretta került elő. Rövid idő múlva szintén egy szerb rendszámú gépkocsi és annak szerb sofőrje akadt fenn a pénzügyőrök hálóján Röszkén. A kutatáskor kiderült, hogy a jármű pótkerekébe összesen 120 doboz, Lucky Strike márkájú, magyar adójegy nélküli cigarettát rejtettek. A NAV a 2,5 millió forint értékű – három ügyet érintő – adózatlan cigarettaszállítmányt lefoglalta. A három sofőr ellen a pénzügyi nyomozók költségvetési csalás miatt büntetőeljárást indítottak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.