/

Csaknem 2500 doboz cigarettát foglaltak le Röszkén és Ásotthalmon

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Csaknem 2500 doboz adózatlan cigarettát találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei három személygépjárműben Röszkén és Ásotthalmon. A dohányterméket lefoglalták, a sofőrök ellen feljelentést tettek a NAV pénzügyi nyomozóinál.

A NAV munkatársai egy osztrák rendszámú Ford személygépjárművet ellenőriztek Ásotthalmon. Az autóban egyedül utazó szerb nő úgy nyilatkozott, hogy bejelenteni való árut nem visz magával.

A pénzügyőrök a nyilatkozatot elfogadták, azonban a kocsit körbejárva, a lökhárítókon átalakítás nyomaira lettek figyelmesek, ezért a járművet szigorított ellenőrzésre félreállították. A kutatásban részt vett Harley, a cigaretta és kábítószer felderítésére kiképzett szolgálati kutya. Harley a gépkocsi több pontjánál jelzést adott. A kutya szimata nem csalt, ugyanis a lökhárítókból, valamint az üzemanyagtartály lerekesztett részéből összesen 1866 doboz Chesterfield márkájú, magyar adójegy nélküli cigaretta került elő.

Ezzel egy időben egy szerb Opel Zafirát és annak négy szerb utasát ellenőrizték a pénzügyőrök Röszkén. A vizsgálók gyanúját a lökhárítóra felhelyezett, házilag készített fa takaróléc keltette fel, ezért szigorított vizsgálatot tartottak. A gyanú beigazolódott, hiszen a lökhárítóból, a hátsó ajtó kárpitja mögül és a motortérből, zokniba csavarva, összesen 390 doboz Marlboro és Chesterfield márkájú adózatlan cigaretta került elő.

Rövid idő múlva szintén egy szerb rendszámú gépkocsi és annak szerb sofőrje akadt fenn a pénzügyőrök hálóján Röszkén. A kutatáskor kiderült, hogy a jármű pótkerekébe összesen 120 doboz, Lucky Strike márkájú, magyar adójegy nélküli cigarettát rejtettek.

A NAV a 2,5 millió forint értékű – három ügyet érintő – adózatlan cigarettaszállítmányt lefoglalta. A három sofőr ellen a pénzügyi nyomozók költségvetési csalás miatt büntetőeljárást indítottak.

Előző sztori

Kézilabda: oda-vissza legyőzte a Lajosmizsét az FKSE

Következő sztori

Az Orpheus Állatvédő Egyesület is megünnepelte a Föld Napját