A felelős állattartásról tanultak a székkutasi gyerekek

Cikkünk frissítése óta eltelt 6 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A helyes és felelős állattartásra oktatta a diákokat Székkutason a Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesülete. „Az első óra a felelős állattartásról” című projekt keretében a háziállatok helyes ápolását, tartását és gondozását ismerhették meg a Gregus Máté Tagintézmény 5-6. osztályosai.

Megtartotta első óráját a székkutasi Gregus Máté Tagintézményben a Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesülete. Az 5-6. osztályos diákok a felelős és helyes állattartásról hallhattak „Az első óra a felelős állattartásról” című projekt keretében. Balogh Ernő, az egyesület elnöke is előadást tartott, aki elmondta, a többi között a háziállatok helyes ápolását, tartását és gondozását ismertették meg a tanulókkal, de kiemelt szerepet kapott az érzékenyítés is, hiszen bemutatták, hogy milyen rossz körülmények közül kell néha állatokat menteni. Hozzátette, a gyerekek elmesélték saját tapasztalataikat is, és hogy a maguk módján hogyan mentették meg egy-egy állat életét.

Az órán arra is fény derült, hogy mit kell tenni, ha például támadó kutyával találkozunk az utcán. Erről már Genye Helga, az egyesület önkéntese beszélt a diákoknak. A jó hangulatú, interaktív foglalkozásba lelkesen kapcsolódtak be a gyerekek, szinte mindenkinek akadt egy-két kérdése és története. Többük azt is jelezte, hogy befogadott kutyusuk van, sokan az utcán találták, mások menhelyről fogadták örökbe a család kedvencét. Abban mindegyikük egyetértett, hogy egy kutya vagy egy cica örömet hoz a családba, nem beszélve a rengeteg játékról és szórakozásról.

Az egyesület hamarosan újabb órát tart Székkutason, hiszen célja, hogy minden gyereket megszólítson és választ adjon az állattartással kapcsolatos kérdéseikre. A településsel nemrég megkötött együttműködési megállapodás részeként egyéb helyi rendezvényeken is jelen lesz a szervezet, ahol már a családoknak és felnőtteknek is adnak lehetőséget a helyes és felelős állattartás elsajátítására.

„Egy nemzet nagysága és erkölcsi fejlettsége híven tükröződik abban, ahogyan az állatokkal bánik.” – Mahatma Gandhi

Előző sztori

A szegedi Kulik Melinda kapta az Év tájházvezetője díjat

Következő sztori

Külföldi egyetemek – Aláírta az államfő a felsőoktatási törvény módosítását