Közélet

Vádat emelt az ügyészség a mozgássérült sértettet kirabló és kifosztó férfiakkal szemben

Vádat emelt az ügyészség a mozgássérült sértettet kirabló és kifosztó férfiakkal szemben

2017. március 8., szerda
Vádat emelt az ügyészség a mozgássérült sértettet kirabló és kifosztó férfiakkal szemben

A Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség vádat emelt azzal a három férfival szemben, akik 2016. május 23-án, Szegeden, mozgásában korlátozott férfit raboltak és fosztottak ki.

A vádirat szerint az egyik vádlott korábbról ismerte a sértettet, tudott arról, hogy nehezen, mankóval közlekedik. A férfi 2016. május 23-án megjelent a sértett szegedi ingatlanánál azzal az indokkal, hogy mobiltelefonját el kívánja cserélni a sértett motorkerékpárjára. A vádlott eközben értesítette két társát, hogy több olyan vagyontárgy van az ingatlanban, amelyet el tudnának vinni, ezért ők is megjelentek a lakóháznál. A vádlottak a sértett szobájából köszörűt, gumikereket vettek magukhoz. A szobában tartózkodó sértett egészségi állapota miatt dolgainak elvételét megakadályozni nem tudta. A sértettet korábbról ismerő vádlott a sértett fűnyíróját is el akarta vinni, aki ezt megpróbálta megakadályozni, a vádlott ekkor őt ellökte, a sértett a lökéstől elesett. A sértett közölte a vádlottakkal, hogy hívja a rendőrséget, ekkor a vádlott a mobiltelefonját is magához vette. A vádlottak a nehezen mozgó sértettől összesen 83.500,- Ft értékű dolgot vettek el. A Szeged Járási és Nyomozó Ügyészség a sértettel szemben erőszakot alkalmazó, előzetes letartóztatásban lévő vádlottal szemben a bűncselekmény elhárítására fogyatékosságánál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett rablás bűntette miatt, míg a sértettől ingóságokat eltulajdonító vádlottakkal szemben bűncselekmény elhárítására fogyatékosságánál fogva korlátozottan képes személy sérelmére, csoportosan elkövetett kifosztás bűntette miatt emelt vádat. A vádlottak bűnösségének kérdésében a Szegedi Járásbíróság fog dönteni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.