Vádat emelt az ügyészség a mozgássérült sértettet kirabló és kifosztó férfiakkal szemben

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség vádat emelt azzal a három férfival szemben, akik 2016. május 23-án, Szegeden, mozgásában korlátozott férfit raboltak és fosztottak ki.

A vádirat szerint az egyik vádlott korábbról ismerte a sértettet, tudott arról, hogy nehezen, mankóval közlekedik. A férfi 2016. május 23-án megjelent a sértett szegedi ingatlanánál azzal az indokkal, hogy mobiltelefonját el kívánja cserélni a sértett motorkerékpárjára. A vádlott eközben értesítette két társát, hogy több olyan vagyontárgy van az ingatlanban, amelyet el tudnának vinni, ezért ők is megjelentek a lakóháznál. A vádlottak a sértett szobájából köszörűt, gumikereket vettek magukhoz. A szobában tartózkodó sértett egészségi állapota miatt dolgainak elvételét megakadályozni nem tudta. A sértettet korábbról ismerő vádlott a sértett fűnyíróját is el akarta vinni, aki ezt megpróbálta megakadályozni, a vádlott ekkor őt ellökte, a sértett a lökéstől elesett. A sértett közölte a vádlottakkal, hogy hívja a rendőrséget, ekkor a vádlott a mobiltelefonját is magához vette. A vádlottak a nehezen mozgó sértettől összesen 83.500,- Ft értékű dolgot vettek el.

A Szeged Járási és Nyomozó Ügyészség a sértettel szemben erőszakot alkalmazó, előzetes letartóztatásban lévő vádlottal szemben a bűncselekmény elhárítására fogyatékosságánál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett rablás bűntette miatt, míg a sértettől ingóságokat eltulajdonító vádlottakkal szemben bűncselekmény elhárítására fogyatékosságánál fogva korlátozottan képes személy sérelmére, csoportosan elkövetett kifosztás bűntette miatt emelt vádat. A vádlottak bűnösségének kérdésében a Szegedi Járásbíróság fog dönteni.

Default thumbnail
Előző sztori

Baleset történt az M5-ös autópályán - megszűnt a forgalomkorlátozás

Default thumbnail
Következő sztori

Palkovics László: a plusz egy évfolyam a tanulási képességet javítja

Legutóbbi hasonló cikkek