Sport

Labdarúgás: háromgólos vereség Lisszabonban, távol Oroszországtól

Labdarúgás: háromgólos vereség Lisszabonban, távol Oroszországtól

2017. március 25., szombat
Labdarúgás: háromgólos vereség Lisszabonban, távol Oroszországtól
Cristiano Ronaldo

A magyar labdarúgó-válogatott 3-0-ra kikapott az Európa-bajnok portugál csapat vendégeként Lisszabonban, a jövő évi oroszországi világbajnokság selejtezősorozatának ötödik fordulójában, szombaton.

Bernd Storck

szövetségi kapitány csapatának nagyon megcsappant a kijutási esélye a 2018-as, oroszországi vb-re, mert a pótselejtezőt érő második helyen álló riválisa ötpontos előnyre tett szert, míg a csoportelső Svájc öt fordulót követően is százszázalékos. A magyarok a mostani kudarccal továbbra is nyeretlenek Portugália ellen, négy döntetlen mellett ez volt a nyolcadik vereségük, ráadásul sorozatban harmadszor kaptak ki 3-0-ra Portugáliában, ahol 1956 óta gólt sem szereztek. A magyar válogatott legközelebb június 5-én Oroszországot fogadja barátságos mérkőzésen, majd négy nappal később Andorra vendége lesz vb-selejtezőn. Jó hangulat uralkodott a Fény Stadionjában a mérkőzés előtt, a hazai drukkerek kifeszítettek egy 12-es számú portugál mezt, míg a magyar szurkolók "Fehér Miklós, sosem feledünk" drapéria mögött bíztatták kedvenceiket. A találkozó óvatos futballal kezdődött, egyik csapat sem esett neki a másiknak. Ha már a pályán látottak nem szórakoztatták a publikumot, akkor az mexikói hullámzással szórakoztatta saját magát. Az első negyedóra egyetlen izgalmas szituációja az volt, amikor

Cristiano Ronaldo

24 méterről szabadrúgáshoz készülődhetett, de lövése a sorfalról szögletre vágódott. Később sem fokozódott az iram, a portugálok technikai fölénye mindössze abban nyilvánult meg, hogy játékosai kevesebb hibával járatták a labdát. Az első komoly lehetőségre a félidő derekáig kellett várni, amikor a Real Madrid aranylabdás támadója öt méterről fejelhetett, de egy méterrel eltévesztette a jobb sarkot. A magyarok továbbra sem tudták befejezni akcióikat, míg a portugálok következő alkalommal már nem hibáztak:

Guerreiro

bal oldali beadásáról a teljes magyar védelem lemaradt, így

André Silvának

könnyű dolga volt. Bernd Storck csapatát érezhetően megfogta a bekapott találat, még kevesebb ideig tudta megtartani a labdát, ráadásul Cristiano Ronaldo is megmutatta klasszisát, amikor 17 méterről kilőtte a jobb alsó sarkot. A szünetig hátralévő időben sok dolga volt a magyar védelemnek, s bár akadtak hibái, megúszta újabb gól nélkül, de az Európa-bajnok így is megnyugtató előnnyel vonulhatott az öltözőbe. A folytatásban az első pillanattól érezhető volt, hogy a hazaiak már nem erőltetik annyira a támadásokat. A magyar akciók is valamelyest bátrabbak voltak, de komoly helyzet így sem alakult ki

Rui Patrício

kapuja előtt. A szórványos portugál megindulások viszont továbbra is góllal kecsegtettek, de mind a magyar védelem, mind Gulácsi magabiztos volt ebben a periódusban. A fokozatosan ismét egyre nagyobb fölényben futballozó portugálok Ronaldo szabadrúgásból szerzett góljával tették magabiztossá sikerüket. A Real sztárja a két csapat 3-3-ra végződött Eb-csoportmeccsén is duplázott. Ezt követően nem maradt nyitott kérdés, mindkét gárda a hármas sípszót várta, bár a hazaiaknak akadt még egy-két - kihasználatlanul maradt - lehetőségük. Persze küzdelem volt a pályán, de alapvetően érezhető volt, hogy formalitás a mérkőzés hátralévő része, mert a magyar válogatott a 90 perc során egyáltalán nem jelentett veszélyt a portugál kapura.

Vb-selejtező, B csoport, 5. forduló

Portugália-Magyarország 3-0 (2-0)

Lisszabon, Estádio da Luz, 57 816 néző, vezette: Szymon Marciniak (lengyel)

Portugália:

Rui Patrício - Cérdic, Pepe, José Fonte, Raphael Guerreiro - Joao Mário (Joao Moutinho, 83'), William Carvalho, André Gomes (Pizzi, 86') - Ricardo Quaresma, André Silva (Bernardo Silva, 67'), Cristiano Ronaldo.

Szövetségi kapitány:

Fernando Santos.

Magyarország:

Gulácsi Péter - Bese Barnabás, Kádár Tamás, Vinícius Paulo, Lang Ádám (Lovrencsics Gergő, a szünetben), Korhut Mihály - Dzsudzsák Balázs, Nagy Ádám, Gera Zoltán (Pintér Ádám, 86'), Gyurcsó Ádám (Kalmár Zsolt, 69')- Szalai Ádám.

Szövetségi kapitány:

Bernd Storck.

Gól:

Silva (32'), Ronaldo (38', 65')

Sárga lap:

Dzsudzsák (61'), Gera (76'), Kádár (83')

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.