Közélet

Egyedi képzések indulhatnak megyénkben az építőipar munkaerő-szükségletének enyhítésére

Egyedi képzések indulhatnak megyénkben az építőipar munkaerő-szükségletének enyhítésére

2017. március 24., péntek
Egyedi képzések indulhatnak megyénkben az építőipar munkaerő-szükségletének enyhítésére
paktum

A Csongrád Megyei Foglalkoztatási Paktum keretében a tényleges vállalkozói igényekhez alkalmazkodó, rövid lefutású képzéseket hívnak életre.

„A foglalkoztatói oldalról érkező, munkaerő-piaci problémákkal kapcsolatos jelzések valódi lépésre ösztönözték a Csongrád Megyei Foglalkoztatási Paktumot. Megindult az egyeztetés az építőipar betanított munkaerő-szükségletének enyhítését célzó, rövid lefutású képzések kidolgozása témájában” – tájékoztatott

Gyarmati Zoltán

, a paktumiroda vezetője. Hozzáfűzte, a Csongrád Megyei Foglalkoztatási Paktum program keretében olyan egyedi képzéseket dolgozhatnak ki a közeli jövőben, melyeket a jelentkezők akár egy 250-300 órás tanfolyam keretein belül is elsajátíthatnak. Gyarmati Zoltán szerint ennek során a hangsúlyt a gyakorlati képzésre kellene helyezni, amit egy alacsonyabb óraszámú elméleti képzés alapozna meg. „A képzés kidolgozásának első lépése a tényleges vállalkozói igények felmérése, ehhez kérjük most az építőipari szereplők segítségét is. Egy rövid kérdéssor (

Vállalkozói igényfelmérés - építőipar

) kitöltésével támogathatják előkészítő munkánkat, mindenkit arra kérünk, szánjon rá néhány percet, hogy hozzájáruljon saját, illetve a megyei építőipar munkaerő problémáinak enyhítéséhez” – vázolta a paktumiroda vezetője. Gyarmati Zoltán kiemelte, a képzési program kidolgozását megfelelő igényoldali megalapozottság esetén a Csongrád Megyei Önkormányzat finanszírozza, az engedélyezett képzés részvételi költségei pedig szintén a paktumprojektből, a konzorciumi tagként részt vevő Csongrád Megyei Kormányhivatalon keresztül támogathatók, így az építőipari szereplőknek nincs más dolguk, mint az, hogy a kérdőív kitöltésével segítsék a tényleges vállalkozói igények felmérését, a minél eredményesebb és hatékonyabb képzések kidolgozását. A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg. Projekt neve: Csongrád Megyei Gazdaság- és Foglalkoztatás-fejlesztési Együttműködési Program (PAKTUM) Projekt azonosító: TOP-5.1.1-15-CA1-2016-00001 (x)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.