Böllérnappal és ünnepi vetélkedőkkel érkezik a VIII. Szegedi Toros Pálinkafesztivál

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

toros_palinkafesztival_2013_d 006

Nyolcadik alkalommal ad otthont a Széchenyi tér a Toros Pálinkafesztiválnak március 15-e és 19-e között.

A fesztivál szervezője 2017-ben is, ahogy a korábbiakban, a TISZA Expo Zrt. eseménymenedzsment csapata, akik számos szegedi rendezvénysorozat önálló, vagy társszervezői és legalább ugyanennyinek kivitelezői, de nem ismeretlenek programjaik az ország más nagyvárosaiban és külföldi eseményhelyszíneken sem. A több mint két évtizedes múltat maga mögött tudó szakmai stáb munkája kulturális, zenei fesztiválok és számos szakkiállítás létrejöttéhez járult hozzá, de igazi, szívbéli szakterületükké a kulináris események, gasztrokulturális fesztiválok, gasztropiacok váltak az elmúlt mintegy tíz évben – népszerűsítve ezzel az autentikus magyar gasztronómiát Magyarországon és Európában egyaránt.

2017-ben nyolcadik alkalommal ad otthont Szeged szíve, a Széchenyi tér a Toros Pálinkafesztiválnak, amely születésétől fogva a városi fesztiválszezon nyitóakkordja. Az eseményre tavaly is több mint száz kiállító akkreditálta magát: A hazai húsipari kistermelők, pálinkafőzdék és kézműves gasztronómiai különlegességek legjava lesz jelen a fesztiválon.

Program:

Szerda

Nemzeti ünnepre hangoló kézműves programok várják az óvodásokat és a kisiskolásokat. A további napokon is várja a Kézműves játszóház a gyerekeket, különböző kreatív malacos alkotási lehetőségekkel. Az óvodások tehetségkutatón mutatkozhatnak be a Nemzeti Ünneppel kapcsolatos műsorszámaikkal. Ezen a napon délután a szegedi egyetemistákat is bevonják az ünnepi hangulatba, nekik március tizenötödikéhez kapcsolódó játékos vetélkedőt szerveznek. A rendezvényre kilátogatók közönségfalon próbálhatják ki a graffiti különböző technikáit.

Csütörtök

Toros ételek csütörtökje: kedvező áron óriás adagok és kóstolók a nap megjelölt időpontjaiban, toros ételekhez kapcsolódó játékok és programok várhatóak. A szervezők ezen a napon színpadi fellépési lehetőséget biztosítanak a tehetséges szegedi fiataloknak, énekeseknek, zenekaroknak.

Péntek

Pálinka napja alkalmából felvonul a Magyar Pálinkalovagrend, valamint a hazai kisüzemi pálinkafőzdék bemutatkoznak és megválasztják a fesztivál pálinkáját. A fesztivál pénteki napján „Malacunk van” címmel jótékonysági gyűjtés szerveznek, négy szegedi és környékbeli neves kortárs művész (pl. Kovács Anikó, Marton Ákos) életnagyságú műgyanta malacokra fest a saját stílusában. Az ötödik malac pedig egy persely lesz, amelybe minden arra járó adakozhat. A Tisza Expo Zrt. minden 2017-es saját szervezésű rendezvényére magával viszi majd a malacokat. A perselyt karácsony előtt törnénk fel egy jótékonysági bálon, ahol a megfestett malacok is árverésre kerülnek. A befolyt összeget jótékony célra adományozzák. Az este sztárfellépője a Balkan Fanatik.

Szombat

A hagyományos böllérnap: Családi, baráti és munkahelyi csapatok komatálainak versengése a Böllérkupáért. A zsűriben Sági Szilárddal. Törpemalac és törpekecske simogató várja majd a gyerekeket és állatbarát felnőtteket, este pedig az Útközband szórakoztatja a közönséget.

Vasárnap

A családi gasztrovasárnap keretein belül káposztafőző verseny lesz Sági Szilárddal, valamint amerikai autós találkozó várja az autók szerelmeseit.

Előző sztori

Megjelent a 2017-es évi Mórahalom és térsége rendezvénynaptár

Default thumbnail
Következő sztori

Donald Tusk marad az Európai Tanács elnöke a következő két és fél évben

Legutóbbi hasonló cikkek