Mesejátékban Mozart darabja, jön a Parázsfuvolácska + FOTÓK

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

parazsfuvolacska014kfMozart Varázsfuvolájának Lackfi János gyermekek számára készített meseolvasatát Parázsfuvolácska címmel Toronykőy Attila rendezésében pénteken mutatják be.

A Budapesti Operaházban több évad óta sikerrel játszott adaptáció cselekményének helyszíne ezúttal egy cirkusz lesz. Az Éjkirálynő légtornászként, Sarastro varázslóként, Papageno pedig mint egy bohóc jelenik meg a manézsban. A cím többször is visszaköszön majd az előadás során, Toronykőy Attiláék kitalálták, hogy led-lámpás tollakat osztanak majd a gyerekek között, így vonva be őket a darabba. Ők lesznek a parázs a szerelmesek tűz-víz próbája során.

Az előadás kettős szereposztással fut, tekintve, hogy több mint harminc alkalommal szeretnék meghirdetni. Olyan énekeseket kerestek a Parázsfuvolácskához, akik korukból adódóan Szegeden még nem mutatkoztak be, vagy eddig elsősorban külföldi és nagyobb hazai teátrumokban szerepeltek. Az előadás azzal is igyekszik közelebb hozni az operát a gyermekekhez, hogy a zenekar a színpadon, jól látható helyen, a játéktér fölött helyezkedik majd el. A darabban szinte kivétel nélkül szerepelnek azok az énekesek, akik sikert arattak az Alföldi Róbert rendezte, az Armel-fesztiválon bemutatott szegedi Varázsfuvola-produkcióban.

A Parázsfuvolácska című mesejátékot február 24-én mutatják be először. Főbb szerepekben: Porondmester – Börcsök Bálint/Taletovics Milán; Sarastro – Altorjay Tamás/Cseh Antal; Tamino – Bocskai István/Bónus Gábor; Az Éj Királynője – Mondok Yvette/Varga Viktória; Pamina – Horák Renáta/Kovács Éva; Papageno – Major Attila/Szélpál Szilveszter; Papagena – Gyüdi Eszter/Himmer Veronika; és még sokan mások.

no images were found

Default thumbnail
Előző sztori

Előzetes letartóztatásban az idős nőt kirabló férfi

Következő sztori

Körözött gépkocsikat foglaltak le Csanádpalotán

Legutóbbi hasonló cikkek