Kultúra

Mesejátékban Mozart darabja, jön a Parázsfuvolácska + FOTÓK

Mesejátékban Mozart darabja, jön a Parázsfuvolácska + FOTÓK

2017. február 24., péntek
Mesejátékban Mozart darabja, jön a Parázsfuvolácska + FOTÓK
parazsfuvolacska014kf

Mozart Varázsfuvolájának Lackfi János gyermekek számára készített meseolvasatát Parázsfuvolácska címmel Toronykőy Attila rendezésében pénteken mutatják be.

A Budapesti Operaházban több évad óta sikerrel játszott adaptáció cselekményének helyszíne ezúttal egy cirkusz lesz. Az Éjkirálynő légtornászként, Sarastro varázslóként, Papageno pedig mint egy bohóc jelenik meg a manézsban. A cím többször is visszaköszön majd az előadás során,

Toronykőy Attiláék

kitalálták, hogy led-lámpás tollakat osztanak majd a gyerekek között, így vonva be őket a darabba. Ők lesznek a parázs a szerelmesek tűz-víz próbája során. Az előadás kettős szereposztással fut, tekintve, hogy több mint harminc alkalommal szeretnék meghirdetni. Olyan énekeseket kerestek a Parázsfuvolácskához, akik korukból adódóan Szegeden még nem mutatkoztak be, vagy eddig elsősorban külföldi és nagyobb hazai teátrumokban szerepeltek. Az előadás azzal is igyekszik közelebb hozni az operát a gyermekekhez, hogy a zenekar a színpadon, jól látható helyen, a játéktér fölött helyezkedik majd el. A darabban szinte kivétel nélkül szerepelnek azok az énekesek, akik sikert arattak az

Alföldi Róbert

rendezte, az Armel-fesztiválon bemutatott szegedi Varázsfuvola-produkcióban. A Parázsfuvolácska című mesejátékot február 24-én mutatják be először. Főbb szerepekben: Porondmester - Börcsök Bálint/Taletovics Milán; Sarastro - Altorjay Tamás/Cseh Antal; Tamino - Bocskai István/Bónus Gábor; Az Éj Királynője - Mondok Yvette/Varga Viktória; Pamina - Horák Renáta/Kovács Éva; Papageno - Major Attila/Szélpál Szilveszter; Papagena - Gyüdi Eszter/Himmer Veronika; és még sokan mások.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.