Kézilabda: magabiztos győzelmet aratott az FKSE Tiszavasváriban

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

fksealgyo

Tizenkét góllal is vezetett a második félidőben Dankó Ervin csapata, végül öttel győzte le riválisát az Algyő.

Egy 6-0-s futással nyitotta a találkozót a Contitech FKSE-Algyő Tiszavasváriban, amellyel meg is alapozták sikeres szereplést. Az első félidő derekához közelítve már 11-2-s algyői vezetést mutatott az eredményjelző tábla, félidőben kilenc gól volt Dankó Ervin fiainak az előnye. A fordulás után 30-18-nál volt a legnagyobb a különbség a felek között, így a vezetőedző néhány játékost pihentetett is és a győzelem egy percig sem forgott veszélyben. Az Algyő ezzel továbbra is második az FTC mögött, szombaton pedig rangadót játszanak, hiszen a tabellán harmadik Nyíregyháza csapata látogat majd Csongrád megyébe.

Férfi kézilabda NB I/B, Keleti csoport, 15. forduló

Tiszavasvári-QUICK 2000 – ContoTech FKSE-Algyő 33-37 (13-22)
Tiszavasvári. Vezette: Kiu G., Kiu T.
FKSE: KISS O.-TEIMEL 7, Vadkerti 1, Herbert 2, SIMON 6, Ambrus 2, VELKY 6. Csere: Gera (kapus) Gazsó 5, Raffai, Valaczkai 1, Horvácki 2, Tóth 2, Kocsis 2/1, Béleczki 1, Szélpál. Edző: Dankó Ervin.
Kiállítás: 6 perc ill. 10 perc
Hétméteres: 5/4 ill. 2/1

Dankó Ervin: “Nagy elánnal készültünk erre a mérkőzésre is, nem tévesztett meg a hazaiak tabellán elfoglalt helyezése. A kezdésünk megint nagyon jó volt, gyakorlatilag már ott megnyertük a meccset. A győzelem különbsége nem mutatja a valós állapotot. Negyven percig kiválóan védekeztünk, 30-18 volt a javunkra. Mindenki játéklehetőséget kapott és nagyon büszke vagyok a srácokra. Mondtam is az öltözőben, így kell egy meccset megnyerni idegenben, ahogy ezt mi tettük ezen az estén.”

A juniorok mérkőzésén

Tiszavasvári-QUICK 2000 – ContoTech FKSE-Algyő 39-38 (23-16)
Az FKSE gólszerzői: Engi és Szőnyi 13-13, Szécsi 6, Kocsárdi és Teimel 3-3.

Előző sztori

Ju-jitsu: a Turul Kupán szerepeltek a szegedi versenyzők

Következő sztori

Női kézilabda: váratlan algyői vereség Békéscsabán