Közélet

Fidesz: a szocialisták elvettek egy havi nyugdíjat

Fidesz: a szocialisták elvettek egy havi nyugdíjat

2017. február 24., péntek
Fidesz: a szocialisták elvettek egy havi nyugdíjat

A Fidesz szerint a szocialisták kormányzásuk alatt egyetlen tollvonással elvettek egy havi nyugdíjat, havi 16 ezer forintos nyugdíjadót akartak bevezetni, és a magas inflációban hagyták elértéktelenedni a nyugdíjakat.

A nagyobbik kormánypárt ezt arra reagálva közölte pénteken az MTI-vel, hogy Korózs Lajos MSZP-s országgyűlési képviselő, az Országgyűlés népjóléti bizottságának szocialista alelnöke sajtótájékoztatón azt mondta, nyolc éve nem emelkedett az öregségi nyugdíjminimum mértéke, ami még mindig 28 500 forint, miközben a kormány eltörölte a nyugdíjplafont, így előfordulhatnak milliós nyugdíjak is. A Fidesz reagálásában azt írta, az MSZP nem becsülte meg a nyugdíjasokat, hiszen háromszorosára emelték a gáz árát, duplájára az áram árát és az élelmiszerek áfáját is. Ezzel szemben a polgári kormány 2010 óta garantálja, hogy megőrzi a nyugdíjak értékét, bevezette a Nők 40 programot, emellett rezsicsökkentést hajtott végre. Csökkentette a legfontosabb élelmiszerek áfáját, és 10 ezer forint értékű Erzsébet-utalványt is biztosított minden nyugdíjasnak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.