Szavalóverseny szegedi nyugdíjasoknak a Csongor téri Közösségi Házban

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

konyv_olvasas_irodalom_vers_proza

A Csongor téri Közösségi Ház szavalóversenyt hirdet szegedi és Szeged környéki nyugdíjas korú amatőr előadók számára február 18-án 14 órától.

“A magyar emberek szívében mindig kiemelkedő jelentőséggel bírt 1848. március 15-e megünneplése, mert ez az ünnepünk magában hordoz egy igazán fontos üzenetet: a szabadság, a fejlődés és a nemzeti tudat érzését. Itt Tarjánban hosszú idő óta ez az első alkalom, hogy március 15-ét méltó módon ünnepelhetjük, ez a rendezvény már az előkészületek jegyében zajlik”- mondta el portálunknak Kothencz János, a Közösségi Ház alapítója.

A szavalóverseny kiírása szerint amatőr nyugdíjasok jelentkezését várják Szegedről és Szeged környékéről. A verseket a reformkor hazafias verseiből lehet választani, időtartama maximum 3 perc lehet.

A rendezvény célja a versek megszerettetése, népszerűsítése. A szervezők kérése, hogy a versek témája igazodjon március 15-ei nemzeti ünnepünkhöz, azaz a reformkor, a szabadságharc, a hazaszeretet és a hazafiság jelenjen meg bennük.

Jelentkezni Dobák Lászlónénál lehet a 06/20-465-96-36-os telefonszámon. Jelentkezési határidő: január 20.

Ha kedvet éreznek a részvételhez, Önöket is várják nagy szeretettel a szervezők!

Default thumbnail
Előző sztori

A Magyar Kultúra Napjának megünneplésére készül a Csongor téri Közösségi Ház

Default thumbnail
Következő sztori

A fedél nélkülieket ellenőrizte a rendőrség

Legutóbbi hasonló cikkek