Közélet

Orbán: helyben kell segíteni a közel-keleti keresztényeket

Orbán: helyben kell segíteni a közel-keleti keresztényeket

2017. január 12., csütörtök
Orbán: helyben kell segíteni a közel-keleti keresztényeket
Balog Zoltán; Orbán Viktor

Az üldözött közel-keleti keresztények esetében is az a magyar kormány álláspontja, hogy a segítséget kell odavinni és nem a bajt idehozni - tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a kormányfő sajtófőnöke, annak kapcsán, hogy Orbán Viktor miniszterelnök csütörtök délután az Országházban tárgyalást folytatott Mar Ignatius Joseph III. Younannal, a szír katolikus egyház vezetőjével.

A tanácskozáson - melyen részt vett

Balog Zoltán

, az emberi erőforrások minisztere,

Rétvári Bence

parlamenti államtitkár és

Török Tamás

, az üldözött keresztények megsegítéséért felelős helyettes államtitkár is - a legnagyobb hangsúlyt az a kérdés kapta, hogy Magyarország, illetve a nemzetközi közösség milyen támogatást tud adni ahhoz, hogy az elmenekült keresztények vissza merjenek térni szülőföldjükre, és az alapvető életfeltételeik ismét biztosítottak legyenek - mondta

Havasi Bertalan

. Az egyházi vezető

Orbán Viktor

miniszterelnök meghívására érkezett Magyarországra, több napot is itt tölt; szerda délután előadást tartott a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.