Bulvár

Jogerősen nyolc évre ítéltek egy budapesti drogkereskedőt

Jogerősen nyolc évre ítéltek egy budapesti drogkereskedőt

2017. január 31., kedd
Jogerősen nyolc évre ítéltek egy budapesti drogkereskedőt

Jogerősen nyolc év fegyházbüntetéssel sújtotta a Fővárosi Ítélőtábla egy férfit, aki 2013-ban több embernek is drogot adott el Budapesten.

A Szegedi Ítélőtábla - amely az ügyben kirendelés alapján járt el - a vádlottat jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntettében mondták ki bűnösnek. A vádlott 2013 decemberében egy ügyfelének 35 ezer forint ellenében kábítószert adott el a Jókai téren. Az autójával elhajtó vásárlót az őt figyelő rendőrök röviddel később elfogták. Ugyanazon a napon, ugyanott a vádlott később - előzetes egyeztetés után - kábítószert adott el egy másik vevőnek. Ezután mindkettejüket elfogták a rendőrök. A férfi lakásán 87,39 grammnyi, több mint 50 gramm tiszta hatóanyagot tartalmazó kokaint, valamint 36 kábítószer-tartalmú tablettát találtak. Emellett a drog adagolásához, csomagolásához és forgalmazáshoz szükséges eszközöket, valamint a drogkereskedelemből származó, nagyobb mennyiségű forintot és valutát foglaltak le. A vádlott által értékesített és otthonában tartott kábítószerek összesített hatóanyag-tartalma meghaladta a jelentős mennyiség alsó határát. Döntésével a táblabíróság - az enyhítő körülményekre tekintettel - mérsékelte a vádlottra első fokon kiszabott tízéves büntetést.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.