Sport

Labdarúgás: több volt a Loki és Völgyi Dániel őszében

Labdarúgás: több volt a Loki és Völgyi Dániel őszében

2017. január 2., hétfő
Labdarúgás: több volt a Loki és Völgyi Dániel őszében
volgyi_roka_nagy

Az átigazolási szezon utolsó pillanataiban váltott csapatot Völgyi Dániel: a 29 éves labdarúgó majd egy évtizedet követően köszönt el Győrtől, és a hétszeres bajnok Debreceni VSC-nél folytatja pályafutását. A hajdúságiak őszéről, valamint a csapatváltásról beszélgettünk a szegedi nevelésű játékossal.

Augusztus harmincegyedikén igazolt a Debrecen csapatához

Völgyi Dániel

: a Tisza Volán SC nevelése az NB I újoncától, a Gyirmót FC Győrtől szerződött a Lokihoz, ahol az ősz során hét bajnokin, valamint egy kupamérkőzésen összesen 580 percet töltött a pályán, így a 2014-15-ös szezont követően ismét az NB I-ben játszhatott bajnokikat, összesen pedig már 185 NB I-es meccsnél jár. "Megtiszteltetés, hogy a Debrecen hívott, hiszen az utóbbi 10-15 év legtöbbszörös magyar bajnokáról van szó. Egy patinás klubhoz kerültem, nagyszerű körülményekkel, stadionnal és edzőkomplexummal. Több évvel ez előtt is volt arról szó, hogy Debrecenbe szerződnék, Szima úr akkor is megkeresett, de ez most valósult meg, annak fényében, hogy

Korhut Misi

ki tudott szerződni külföldre" – tekintett vissza váltására Völgyi Dániel. A Loki ősze nem a legjobban sikerült: a hétszeres bajnok együttes 19 lejátszott mérkőzésén 20 pontot szerezve, csupán a jobb gólkülönbségének köszönhetően nem áll kiesőhelyen a téli szünetben, így a tizedik helyről folytathatja majd a bajnokságot. "Abszolút csalódás az ősz, én sem erre számítottam. Mi játékosok látjuk belülről, hogy nagyszerű munkát végzünk a hétköznapokban, de ez egyszerűen nem jött vissza a pályán. A szerencse is elpártolt tőlünk, minden meccsen megvoltak a helyzeteink, mi domináltunk a meccseink nagy részén, ziccereket alakítottunk ki, de minden kifele pattant.

"Előbb-utóbb ennek a munkának meg kell, hogy legyen a gyümölcse, ez a fél szezon az egész klub számára egy nagy csalódás. Van még hátra egy tavasz, reméljük, visszajön majd a munka. A játékoskeret kicserélődött, meghatározó futballisták távoztak, de tapasztalt és jó játékosok is érkeztek a klubba, e mellett pedig új edző is van. Ez lehet, hogy nem két-három hónap alatt fog összekovácsolódni. Bízunk a nagyon-nagyon jó tavaszban"”

– foglalta össze csapata szezonjának első felét Völgyi Dániel. A Debrecennél edzőváltás is történt az idény során: a korábbi mestert,

Kondás Elemért

a portugál

Leonel Pontes

váltotta a kispadon – a luzitán vezetőedzővel kapcsolatban a szegedi labdarúgó kifejtette, mikor a Lokihoz került, akkor már egy pár hete együtt dolgozott vele a keret többi tagja. „Eddig leginkább magyar edzőim voltak, ő viszont más felfogású. A dinamikát, a presszionáló játékot képviseli, más edzéseket is tart, mint a többi edző. Ehhez még kell egy kis idő, de tudtunk ehhez alkalmazkodni, hiszen mindenki profi játékos. Ettől függetlenül nem azt szeretném mondani, hogy a magyar edzők nem jók, mert rengeteg jó szakemberrel dolgoztam együtt, de Pontes mást követel tőlünk" – tért ki portugál mesterének eltérő munkájáról Völgyi Dániel, aki úgy folytatta, ők is úgy tekintenek a folytatásra a társakkal, hogy ha sikerülne elkapniuk egy három-négy jó, győztes meccsből álló sorozatot, akkor ezzel egyből feljebb kerülhetnek a tabellán – az ötödik Mezőkövesd mindössze hét pontra van a Debrecentől. „Minél előrébb szeretnénk végezni, természetesen szeretnénk minél közelebb végezni a dobogóhoz, de reálisnak kell lennünk. Az a legfontosabb, hogy a befektetett munka most már kijöjjön a meccseken, és megforduljon a szerencsénk. A statisztikák alapján is látszik, hogy mi birtokoltuk többet a labdát, több helyzetünk volt, de egyszerűen nem jött a gól, viszont mindig kaptunk egyet, ezzel az ellenfelünk be tudta húzni a három pontot" – mondta el a tavaszi várakozásokkal kapcsolatban a Debrecen balhátvédje.

szeol_evzaro114_gs

A transzferéről úgy fogalmazott, valahol úgy érezte, váltania kell, hiszen kilenc évet húzott le Győrben, így szüksége volt egy új impulzusra. „Ez most az ország másik vége lett, örültem, hogy ez így sikerült, ahogy annak is, hogy ahogy oda kerültem, egyből kezdőjátékos voltam. Sajnos jött az a sérülés a Fradi ellen, amivel kínlódtam több mint egy hónapot. Ezt követően próbáltam visszajönni az erőmmel és a formámmal, hogy újra ott legyek a kezdő tizenegybe, hál'istennek ezt a bizalmat újra megkaptam. Azt is látnom kellett, hogy a vetélytársam is jól teljesített, így ki kellett várnom a soromat. Ha ez a sérülés nem jön, akkor lehet, hogy jobbat tudtam volna nyújtani. Nem vagyok megelégedve magammal, tudok ennél sokkal jobban is játszani, nagyon kritikus vagyok magammal szemben.

"Őszintén megmondva, kilenc év után egy kicsit furcsa is volt, hogy egy új stadionban, új játékosokkal játszottam, kellett egy kis idő nekem ehhez.”

Úgy éreztem, 1-2 meccs kivételével inkább jobb meccseim voltak, de tudok ennél jobban is futballozni. Ahogy még jobban összekovácsolódik a csapat, úgy lesz jobb szerintem az én játékom is a csapatéval együtt, így remélhetőleg minden jobb lesz" – nyilatkozta a SZEGEDma.hu érdeklődésére Völgyi Dániel. Csapatával január 11-én kezdik meg a felkészülést a tavaszra, addig szabadságukat töltik: ebből kevés jutott Völgyi Dánielnek a nyáron, mindössze másfél hetet pihenhetett a Gyirmóttal elért NB II-es feljutás után, ellentétben a többi NB I-es klubbal, ahol egy hónapot pihenéssel tudtak tölteni. "Hiányzott ez a kis feltöltődés, ezt is csinálom most. Elmegyek a szüleimhez Szegedre, ott töltöm a karácsonyt és talán a szilvesztert is. Nekem már szinte Győr az otthonom, itt van ingatlanom, itt vannak a barátaim, hétvégente ide is szoktam jönni. Természetesen nem felejtem el a szegedi barátokat sem. Szeretnék egy kicsit pihenni és nem a focira gondolni. Jártam Milánóban egy kicsit kikapcsolódni, a szüleimmel Bécsben jártunk a karácsonyi vásárban, ezzel telnek a napjaim az őszi szezon vége óta. Ezzel fel is tudok töltődni, hogy ne csak azok a monoton napok legyenek, hogy csak edzés és edzés - de ezt sem felejtem el az utolsó két hétben, el fogok járni futni, készülök az alapozásra" – válaszolta a Tisza Volán nevelése azon kérdésünkre, hogyan telnek a napjai az őszi szezon befejezését követően. A karácsonyi időszakról elmondta, természetesen az otthoni koszt a legjobb, de persze az ünnepek alatt is figyel az étkezésre.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.