Kosárlabda: csúcsrangadón lép pályára a Kosársuli Miskolcon

Cikkünk frissítése óta eltelt 7 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

kosarsuli34

Az első helyezett Miskolc otthonába látogat pénteken a Vásárhelyi Kosársuli NBI/B csoportos csapata. Utasi Gábor azonos mérleggel második helyen álló fiainak a Hódmezővásárhelyen nevelkedett Szögi Ádámmal, és a város kosárlabda sportjához ezer szállal kötődő Drahos Gáborral is szembe kell majd nézniük az első hely sorsáról döntő, 18 órakor kezdődő NBI B-s rangadón.

Ki gondolta volna az előző szezon elején, hogy az újonc MEAFC-nak meghatározó szerep juthat a 2015-16-os kiírásban? A sokáig az élbolyban ragadó alakulat végül hetedik helyen zárta az alapszakaszt, ám a tavalyinál még nagyobb meglepetésre ebben az idényben az élre törtek, és már jó ideje ők tanyáznak a tabella élén. Eddig nyolc győzelmet és mindössze két vereséget számlálnak a védekezésre nagy hangsúlyt fektető, az eddigi tíz forduló alatt mindössze 674 pontot kapó borsodiak, akiket a legutóbbi fordulóban a B csoportban idén debütáló Nagykőrös fektetett két vállra. Drahosék mentalitását ismerve azonban biztos, hogy mindent megtesznek azért, hogy kiköszörüljék a csorbát, és nyerjenek a Kosársuli ellen.

Viszont a szorosan a Miskolc sarkában topogó vásárhelyieket sem kell félteni. A nyáron alaposan átalakított csapat eddigi minden mérkőzésén megmutatta, hogy nagyon akar győzni. Többször vert helyzetből felállva kényszerítette ki a sikert ellenfelével szemben. December közepén a Nyíregyházát legyőző együttesnek kisebb pihenő is járt az ünnepek alatt. Erre azért is szükségük van, mert az amúgy sem könnyűnek ígérkező évkezdés után – Miskolc után az otthon nagyon erős Tiszaújváros csarnokában szerepelnek, Vas Péteréknek január 17-én keddre egy nyíregyházi Hepp-kupa negyeddöntő is beugrott a programba.

A Vásárhelyi Kosársuli legközelebb január 21-én szombaton játszik a Hódtói Sportcsarnokban. A kék-sárgákhoz akkor az Eger érkezik majd vendégszereplésre.

Előző sztori

Dohányboltba akart betörni a szentesi férfi

Következő sztori

Preventív közlekedésbiztonsági akciót tart a Csongrád Megyei Balesetmegelőzési Bizottság